Tertnes J96 – Bergen Nord 4 – 1 (2 – 0)

Bergen Nord åpnet best

Det var Bergen Nord som kom best i gang og presset Tertnes tilbake på banen. Bare en god Ingelin som spilte midtstopper forhindret Bergen Nord å skape sjanser.

Etter 4 min. kom den første sjansen etter godt Tertnes spill. Amalie frispilte Vilde i fin posisjon på hjørnet av 7 m. men skuddet gikk rett utenfor Bergen Nord målet. I det 10. min fikk Bergen Nord et farlig frispark på hjørnet av Tertnes sin 7m. Skuddet var hardt men strøk utenfor stolpen.

Det var Tertnes som i det 16 min gikk opp til 1 – 0. Amalie som nå hadde tatt styringen med Tertnes sin midtbane frispilte Camilla S. Skuddet gikk til høyre for keeper og i mål. Men Bergen Nord gav ikke opp og i det 21.min kom de alene med Tertnes keeper men en god Lene kom flott ut av målet og gjorde det mindre. Skuddet gikk langt utenfor.

Strålende igangsetting

I det 24. min fanget Lene et løst skudd fra Bergen Nord og satte spillet raskt i gang med å kaste ut til Amalie som stormet oppover langs Tertnes sin venstre side og frispilte Camilla S som sikkert plasserte ballen til venstre for keeper. 2 – 0.

God 2.omgang av Tertnes

Bergen Nord hadde tydelig hatt godt av pausen og åpnet omgangen best med å sette Tertnes under press. Det var ikke ufortjent at Bergen Nord kom gjennom på Tertnes sin høyrekant og plasserte ballen lett til venstre for en utrusende Lene. 2-1.

Da overtok Tertnes og styrte resten av kampen. I det 15 min. fikk Amalie ballen fint fra Beate og satte fart på mål. Etter å ha rundet 2 Bergen Nord spillere plassert hun ballen sikkert i mål. 3 -1. Deretter var det Beate igjen som frispilte Camilla S og puttet ballen til venstre for Bergen Nord keeperen 4-1.

Utover i omgangen holdt Tertnes ballen fint i laget og spesielt Ingelin var flink til å vinne ballen foran Bergen Nord spillerne. På slutten hadde Tertnes flere sjanser blant annet Beate med et skudd i krysset. Ballen spratt ned på strek og ut.

Samspilt lag

Rune Eng sier i en kommentar at Bergen Nord har blitt et mye bedre lag enn hva de var i vår.

— Dagens seier er en lagseier der Tertnes holder bredden i spillet og er flinke til å la ballen gå i laget, sier Rune og fortsetter:

— Fokus på at fotball er et lagspill har gjort Tertnes jentene godt samspilt og det gjør at alle spillere kommer til målsjanser og scorer flere mål i løpet av en sesong.

— Det er gledelig at spillere som Abira, Amina og Camilla K tør holde på ballen og vende bort motstandere for deretter å spille ball opp til spiss. Det skaper mye farligheter, avslutter Rune.

PRESS: Beate setter Bergen Nord under hardt press og var selv farlig frempå som høyre kant.
Jonny Klementsen
SEIERJENTER: Tertnes jentene går av banen etter 4-1 seier. Fra Venstre: Camilla S, Ingelin (bak), Amina, Beate, Vilde, Abira og Camilla K.
Jonny Klementsen
SUPPORT: Foreldre og søskene til Tertnes jentene er flinke til å møte opp til kampene og det skaper ekstra entusiasme rundt laget.
Jonny Klementsen