— Det kan selvsagt være at vi holder plassen med de vi har, men jeg tror det er veldig fornuftig å få inn noen nye på kortsiktige kontrakter ut sesongen. Det vil løfte laget veldig, tror Johannessen.

Før sesongen mistet Tertnes et helt håndballag, og i løpet av sesongen har kaptein Kari Charlotte Sellgren røket korsbåndet, samtidig som visekaptein Kine Brox Strand har fått kyssesyken. Et kraftig svekket Tertnes ligger nå på nest siste plass med ett poeng på åtte kamper, en posisjon som ikke ble forbedret da laget tapte med elleve mål mot Stabæk i går.

— I fem av de åtte kampene vi har spilt denne sesongen har vi ikke kunnet forvente poeng med det mannskapet vi har nå. Stabæk, som er det tredje beste laget i Norge, var en slik motstander vi hadde veldig liten mulighet til å slå. Vi klarte heller aldri å skape skikkelig spenning i kampen, sier Johannessen.

Treneren sier Tertnes har økonomiske muskler til å hente inn forsterkninger som kan hjelpe laget ut sesongen. Latviske Ivita Asare (32) som var på prøvespill denne uken, reiste i går hjem med et kontraktsforslag som hun skal tenke på.

— Hun er ikke en spiller som kan redde Tertnes alene, men hun vil heve nivået vårt, sier Johannessen. Han mener det er nødvendig å hente inn flere forsterkninger.

— Vi er ikke ferdige med spillerjakten. Vi trenger flere som kan styrke oss resten av sesongen for å ta poeng i de jevne kampene som kommer, sier Johannessen.

Gårsdagens kamp var Tertnes' siste i 2007 på grunn av håndball-VM, neste kamp er hjemme mot Byåsen 2. januar.

Tertnes-trener Tore Johannessen vil ha forsterkninger i laget. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG