Åsane Edderkopper – Tertnes Blå (1-1) 1 — 3

Seieren var fullt fortjent og kunne vært mye større om flere av målsjansene hadde blitt ekspedert i mål.

Første sjanse

Kampen åpnet med et lite spillemessig overtak til Tertnes og Åsane ble presset langt tilbake på egen banehalvdel. Men det var Åsane som fikk den første målsjansen etter en kjapp kontring fra Åsane hvor Åsane spilleren kom alene med Tertnes gode målvakt Lene. Men Lene reddet flott.

Vil du bidra til Åsane-siden med saker eller referat fra din klubb eller lag? Kontakt oss på lokal@bt.no .

Tertnes økte presset mot Åsane målet anført av en teknisk god Sarah. Sarah var en god ballfordeler ut til Tertnes sine gode kantspillere i Helene og Amina. Spesielt Amina på venstrekanten var flink til i ballmottaket og vendingene og slo gode pasninger frem til Tertnes spissen.

Åsane i ledelsen

Etter 17 min. kom Ingvild til skudd men skuddet ble flott reddet av Åsane keeper. Returen satte Vilde rett utenfor. I det 18.min slo Sarah en god stikker til Ingvild Jacobsen som plutselig stod alene med keeper men tydelig overrasket over målsjansen brukte Ingvild for lang tid til å lade skuddbenet og Åsane fikk blokkert skuddet til hjørnespark.

I det 21. min kom Åsane på en av sine få kontringer og en uhelding midtstopper i Ingelin falt i avklaringsøyeblikket og 2 Åsanespillere kom alene med Tertnes keeper og scoret sikkert. 1-0.

I det siste minuttet av førsteomgang ble et dårlig utspill fra Åsane keeper snappet opp av en våken Ingvild Jacobsen som scoret sikkert. 1 – 1.

Stor prestasjon

Andre omgang startet med et massivt Tertnes press mot Åsane målet men igjen kom Åsane på en kontring alene med Tertnes keeper som reddet mesterlig. I gangsettingen av Tertnes keeper endte hos Ingvild som stod for en av kampens store prestasjoner da hun vendte bort 3-4 Åsane spillere og rundet Åsane keeper og scoret. 1 – 2.

Minuttet etter på slo Vilde et flott innlegg på bakerste stolpe hvor Amina dukket opp med en lang fot og scoret med et skudd i krysset. 1 – 3. Utover i omgangen skapte Tertnes en rekke gode sjanser og Beate var millimetere fra å legge på til 1 – 4 etter et flott innlegg fra Ingvild Jacobsen i det siste spilleminuttet.

Rune Eng, lagleder for Tertnes jentene, var svært fornøyd med pasningspillet til Tertnes jentene og de få feil jentene gjør med ballen. I dag var Rune spesielt fornøyd med Amina sitt flott kantspill men også Sarah trekkes frem for sin utrettelige løping. Sarah er en spiller med store tekniske ferdigheter og et godt pasningsblikk.

Rune mener at laget har gode utviklingsmuligheter ved å bli raskere til å angripe motstanderens mål når ballen er i laget. I dag går det litt sakte fremover og motstanderen rekker tilbake i forsvar. Spesielt øving på vendinger med motstander i ryggen blir viktig utover høsten.

Tertnes stilte med følgende lag:

Lene, Helene, Ingvild, Vilde, Abira, Sarah, Ingvild, Amina, Beate.

VINNERE: Tertnes Blå jubler etter seieren.
Rune Eng
KJEMPER: Kamp på kanten mellom en Åsane-spiller og en Tertnes-jente. Tertnes kom seirende ut av kampen.
Rune Eng