Tertnes var for første gang invitert til Fri på Espeland for å spille fotball torsdag. Det ble en stor seier til Tertnes som utspilte Fri med god bredde, bedre pasningssikkerhet og fotballforståelse.

Jevn åpning av kampen

Kampen startet litt forsiktig og det tok 5-6 minutter før Tertnes fikk festet grepet på Fri jentene. Først etter 10 minutter kom Amalie til et skudd som ble flott reddet av Fri keeperen.

Midtveis i første omgang kom første mål med Abira etter en retur fra keeper. 1-0. Deretter scoret Marie fra sin venstre kant. 2-0. Minuttet etterpå kom hun til kortlinja og fikk lagt hardt inn foran mål hvor Tertnes sin høyrekant Camilla K dunket ballen i nettaket. 3-0. I det 25. minutt puttet Amalie på til 4-0. I det 28. minutt var det en friskmeldt Marie, som tiltross for lite trening hittil i høst, økte på til 5-0. I det siste sekundet av omgangen fyrte Amalie av et langskudd fra 12 meter som forsvant inne ved Fri keepers venstre stolpe. 6-0.

Målfesten fortsatte

I 2.omgang var Fri sjanseløse og ble overspilt fullstendig. Tiltross for 8 spillere på banen mot Tertnes sine 7. De få forsøkene som kom ble effektivt stoppet av et godt stopperpar i Ingelin og Beate. De tok det som var av farlige fremspill og var flinke til å spille ball ut på kant til medspillerne. Abira var også god i mål.

7-0 kom etter et selvmål av Fri. Deretter frispilte Stine Ingvild på venstre kant og hennes skudd føk i mål fra 6 m.8-0. Stine som var kommet inn i 2.omgang styrte Tertnes midtbane på beste Martin Andresen-vis og frispilte kantene gang på gang. 9-0 kom etter en frispilling av Sarah som knallet skuddet opp under tverrliggeren og i mål.

Samme Sarah var frempå minuttet etter på og økte til 10-0. Så ble Ingvild frispilt igjen av Stine og stillingen sto da til 11-0. Deretter kom det 3 mål på slutten av Marie.

God fotballforståelse

Fri trener David Godø sa i en kommentar etter kampen at Tertnes er det beste laget de har møtt med en fotballforståelse som han ikke hadde sett på dette nivået.

Videre sa David:

— Dette laget har et stort potensial til å bli meget bra i nasjonal sammenheng.

Lagleder Rune Eng var derimot ikke så fornøyd med kampen til tross for 0 – 14 og sa i en kommentar:

— Tertnes sleit med å få pasningsspillet til å sitte på den raske grusbanen og var unøyaktig i ballmottaket. På kunstgresset på Tertnes hadde det nok blitt ennå flere mål.

JONNY KLEMETSEN
JONNY KLEMETSEN
JONNY KLEMETSEN
JONNY KLEMETSEN
JONNY KLEMETSEN