Seriepremiere for Jenter 99 i Tertnes. Turen gikk til Samnanger.

Ventet grus, fikk gress

Alle var forberedt på å spille på grus, men i dag så hadde de åpnet gressbanen så de fikk en tøff start med å finne seg til rette på naturgress.

Dommeren møtte ikke. En av foreldrene til Tertnes stilte sporty opp og dømte kampen. Det var tydelig at det her var seriepremiere-nerver også for dommeren. Han fikk med seg alt, i alle fall om en skal dømme etter kommentarene som kom ifra sidelinjen.

Samnanger startet i et høyt tempo allerede fra avspark. Det gikk ikke lenge før ballen satt i mål.

Uvant underlag

Tertnes jentene var tydelig ikke vant med dette underlaget. De fikk ikke til spillet som de har hatt flott innsats på igjennom vinteren på treningene.

Samnanger forsatte å holde trykket og gikk opp til 2–0 scoring. Nå var det tydelig at Tertnes jentene hadde funnet ut av spillet til Samnanger. Ballen ble spilt ut på kant slik at da kom seg rundt og fikk spilt inn foran mål. Dette ga til slutt 2–1 scoring av Tiril.

Rett etter avspark kontret Samnanger. En flott avslutning ifra kanten, fintet ut keeper og de gikk opp til 3–1. Det ble pauseresultatet.

Pausen var gull

Det var tydelig at Tertnes hadde brukt pausen godt. Det gikk ikke lenge før de fosset frem og gikk opp til 3–2. Etter dette gikk spillet i begge retninger. Det var mye god innsats ifra begge lag. Begge lag var ivrige til å vise supporterne at de hadde jobbet godt på treningene i vinter.

Susanne spilte ut til Julie GE. Hun fosset frem på venstre siden og la ballen inn til Dina. Dina satte ballen til høyre for keeper og i mål. 3–3.

Godt spill på kantene

Nå var det cirka 5 minutter igjen av kampen. Begge lag ville vinne. Det var tydelig at de var slitne. Flere bytter ga resultat for Tertnes, med mye godt spill på kantene. Dina fikk et flott oppspill ifra Tiril og satte den i mål til 3–4.

Det var sliten gjeng som takke for kampen. Begge lag bør være fornøyd med instansen sin. Det gror tydeligvis godt i de yngre rekker. Når en ser på kvinnelandslaget, så kan en håpe på at noen av disse vil være der i fremtiden.

Sagt på sidelinjen:

• Innsatsviljen er på topp etter vinterdvalen

• Ingen hjemmedømming her nei (Tertnes trener)

• Flott at de åpnet gressbanen i dag for de unge

• Gleder oss til å se de i 7 fotball

• Var han til doping kontroll i pausen (Dommeren ble borte)

Kamputvikling.

1–0 Samnanger

2–0 Samnanger

2–1 Tertens v/Tiril

3–1 Samnanger

Pause

3–2 Tertnes v/Dina

3–3 Tertnes v/Dina

3–4 Tertnes v/ Dina

Alle foto: Rune Eng