Vikinghallen

Samarbeidet er sterkt mellom Håndball og Fotball jenter 95 i Tertnes. I disse dager har 95-jentene felles basis trening i Vikinghallen med fokus på styrke, spenst, balanse og koordinering.

Viking har tilrettelagt styrkeapparater i aldersgruppen 8-16 år hvor Tertnes har egen instruktør for veileding av jentene.

Treningen er delt mellom apparater og trenig i sal. Mari Meland, fysioterapeut og mor til en av Tertnes jentene, tilrettelegger god basis trening for denne aldersgruppen. Fokus på treningen skal være skadeforebygging hovedsakelig. Men det skal også forsøke å forbedre de basisferdighetter som er nødvendig for en optimal utvikling av sin i drett.

Fokus på å beholde barna i idretten

Trenerne i jenter 95, Kjell Sævdal og Geir Olstø i Håndball — Christian Redisch Carlsen og Sjur Meland i Fotball har gjennom mange år fokusert på felles samarbeid mellom gruppene. Dette har resultert i at mange av jentene spiller både håndball og fotball.

Det gode sosiale miljøet gjør at jentene føler seg trygg og velger idretten.

Christian Redisch Carlsen, lege, fotballtrener og far til en av Tertnes jentene, uttaler at det er viktig for utviklingen at de har et sundt og godt levesett og at jentene får den rette veileding.

Det viktigste er at jentene velger å holde seg i fysisk form enten de driver håndball eller fotball. Som fotball trener hadde han vært stolt av å kunne være med å drive frem en god håndball spiller. Spesielt jenter i aldersgruppen 14-15 år slutter i idretten av ulike årsaker. Et godt fundament for å beholde barna i idretten er det sosiale miljøet og at jentene tar vare på hverandre.

Engasjerte foreldre

Nøkkelen til samholdet er sterkt engasjerte foreldre som ser viktigheten i barnas fysiske utvikling. Alle trenerne i Tertnes Jenter 95 har barn som spiller både fotball og håndball.

Wenche Kvamme og Mari Meland engasjerer fellestrening for jenter og foreldre til Stoltzen når det lysner på vårparten. Dette for å styrke kondisjon og ankler i bakkene ned Skredderdalen.

Foreldrene har også en ypperlig mulighet til å holde seg i form og bli kjent med hverandre. Jentene og foredrene gikk 4-fjellsturen i 2007 og målet er å gjennomføre 7-fjellsturen.