Jentene trives i Tertnes

Det arbeides godt på alle jentelag nivå i Tertnes og i løpet av de siste 2 årene har det vokst frem en lang rekke gode jentefotballspillere på Tertnes. De fleste som følger jente fotballen kjenner til Kristine Hegland og hennes utvikling fra Tertnes aldersbestemt fotball til Arna-Bjørnar og landslaget. Og nå kommer det flere meget talentfulle jenter i alle aldersklasser i kjølvannet av Kristine. Det ble det ettertrykkelig vist i Sognefjord Cup.

Klubbutvikling

Tertnes Fotball Damer har i det siste året vært definert som en satsingsklubb av Hordaland Fotballkrets og har arbeidet med å styrke organisasjonen og verdigrunnlaget. Tertnes ønsker å satse på bredde og være en inkluderende klubb. Ved hjelp av dyktige trenere og lagledere har det skapt et godt miljø for både barn og foreldre. Trivselen er grunnlaget for å hevde seg godt i Hordaland.

Suverene resultater i cupen

Årlig prioriteres det å reise med familie på turnering på Vestlandet og i år var turen lagt til Sognefjord Cup. Totalt 18 spillere og 22 foreldre og søsken var med på turen. Gjengen hadde leid Eplet og det var med stor spenning turen gikk over Vikafjellet. Og både liten og stor ble umiddelbart forelsket i Eplets flotte beliggenhet i Solvorn. En perle på Vestlandet (www.eplet.net).

Gode 1996 lag

Første kamp var i 1996 klassen mot Lindås. Et lag som ikke hadde tapt en kamp i år. Det ble en meget spennende kamp der Tertnes jentene viste enorm stå på vilje og lå under 5-2 da det gjensto 5 min. En fantastisk sluttspurt resulterte i 4 flotte mål hvorav et kanonskudd i vinkelen av Cathrine og seier 6-5 til Tertnes. Heiagjengen på sidelinje var i ekstase og jentene svært lykkelig over at hardt arbeid ga resultater. Seieren var fullt fortjent da Tertnes hadde en 25-30 sjanser men slet med å treffe mellom stengene utenfor keepers rekkevidde.

Neste kamp var mot et sterkt Askvoll/Holmedal. En utladet jentegjeng rakk så vidt å komme på banen til kampen skulle spilles og til tross for spillemessig overtak klarte Askvoll/Holmedal å kontre inn 3 mål. Tertnes skåret 2 og da ble det et knepent 3-2 tap.

Det ga ekstra inspirasjon til å lade skikkelig opp til lørdagens kamper og jentene hadde bestemt seg for å gi alt i kampene. Første kamp på lørdag var mot et godt fotballag i NBK Alvidra og her ble det en komfortabel seier på 4-1. Deretter sto Hemsedal på menyen og etter å ha dominert stort i banespill klarte bare Tertnes å skåre 3 mål og det holdt til en 3-0 seier.

96 – laget sin siste kamp i årets Sognefjord Cup var mot Lærdal. Et lag som sto med ett tap i turneringen og Tertnes jentene var selvsagt spente på resultatet. Et hardarbeidende Tertnes lag gikk raskt opp i 2-0 men så kvitterte Lærdal og stillingen var 2-2 til pause. I annen omgang kom Tertnes jentene på banen med et mål for øye å vinne kampen. Et godt Lærdal lag måtte se 3 baller i nettet og da dommeren blåste var resultatet 5-2 til Tertnes.

I en kommentar sa Tertnes treneren at ”nivået på motstanderlagene var overraskende høyt i denne cupen – imidlertid viste Tertnes jentene en fantastisk evne til å arbeide hardt for å vinne hver en ball. Noe som er den viktigste egenskapen for å vinne fotballkamper”.

Tertnes J95/96 har vunnet finalen.
Jonny Klemetsen
Øystese-keeper rydder unna i finalen.
Jonny Klemetsen