Mange forventet stygge sifre for Tertnes da Larvik gjestet Haukelandshallen i går. Med både kaptein Kari Charlotte Sellgren, visekaptein Kine Brox Strand, Alette Stang og Mette Davidsen på sidelinjen, ble det en vanskelig kamp for hjemmelaget. Stygge sifre ble det også, men etter kampen klarte både spillere og trenere å se forbedringer fra tidligere kamper.

Raknet etter pause

Hjemmelaget lyktes med sin plan om å dra ned tempoet i kampen, og holdt Tertnes-buret rent de tre første minuttene av kampen.

— Førsteomgangen var positiv. Alle viste vilje til å gjøre det vi hadde avtalt på forhånd. Det er noe vi har manglet før, sier Tertnes-trener Tore Johannessen. Han var ikke like fornøyd med starten av andreomgang. Da raknet det fullstendig for Tertnes, som ikke scoret et eneste mål før det hadde gått 12 minutter.

Sognnæs tok ansvar

— Det første kvarteret av andreomgangen var verre enn forventet. Jeg aner ikke hva som skjedde, men spillerne kastet alt ansvaret fra seg, sier treneren.

En som tok sin del av ansvaret i går, var Henriette Sognnæs, som scoret syv av totalt 16 Tertnes-mål.

— Jeg måtte jo bare kline til. Mot Larvik er det ikke vits i å gjøre noe halvveis, sier Sognnæs. Hun mener 18-målstapet mot Larvik var som forventet.

— Vi rotet litt i starten av andreomgang, men ellers var det verken verre eller bedre enn forventet å møte Larvik, sier hun.

Tertneskaptein Kari Charlotte Sellgren måtte følge kampen fra sidelinjen. ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN