Innledningsvis hadde Tertnes jentene Gneist, Arna-Bjørnar, Fyllingen og Bønes i sin pulje. Tertnes-jentene vant alle sine kamper med unntak av nettopp finalerivalen Gneist. Her gikk Gneist seirende ut med en knapp seier 4-3. Tertnes ble da nr. 2 i sin pulje uten at det skulle ha betydning for videre spill. De møtte Bjarg i semifinalen hvor Tertnes vant en fortjent men nokså spennende kamp 3-2 på golden goal.

Finalen ble avviklet på Tertnes sin hjemmebane Åstveit stadion den 26.4.

Tertnes-jentene var virkelig klar for revansj mot Gneist. Kampen startet litt nervøst og kanskje et lite overtak for Gneist som besitter et meget godt jentelag i 95 klassen. Det tok ikke mer enn 5-10 minutter før Tertnes-jentene tok tak i kampen for fikk styringen.

Likevel skulle Gneist få det første målet etter 15 minutter på straffe. Keeper Hanne var litt hard i taklingen og ble bøtelagt med straffe til Gneist. Tertnes-jentene ristet dette fort av seg og fortsatte det fine spillet. Etter 25 minutter var Gneist sine spiller for tøff i taklingen mot Cecilie og Lisa kunne sette straffe kontant og sikkert i mål.

Det var mye Tertnes-spill i store deler av kampen og neste mål kom på corner. Et flott innlegg av Lisa til Charlotte som først satt ballen i stang og tok returen for å plassere ballen til venstre for keeper. Tertnes-jentene kunne gå til pause med fortjent 2-1 ledelse.

Andre omgang startet og Tertnes-jentene måtte kjempe like mye som de hadde gjort i første. Gneist er ikke uten grunn regjerende kretsmestre i 08. Likevel greide Tertnes å styre andre omgang. Gneist kom til sjanser men et meget dyktig forsvar styrt av kaptein Karoline avverget de fleste kontringer.

Tertnes sin meget kretslagsspiller Lisa satt styringen mot mål etter å ha driblet seg igjennom Gneist sitt forsvar og plasserte ballen rolig til venstre for keeper.

Gneist fikk en kjempe sjanse på frispark rett utenfor 16 meter. En dyktig Gneist spiller plasserer et hardt skudd forbi Tertnes muren og ballen styres nederst mot høyre stolpe. Keeper Hanne leser situasjonen på en utmerket måte og redder ballen. Dette er en redning på meget høyt nivå.

Cecilie som jobbet hardt under hele kampen fikk muligheten da det var 10 minutter igjen av kampen. Et nydelig oppspill av Camilla gjorde at Cecilie kom alene med keeper. Cecilie knallet til men rett i stangen som ristet i flere minutter.

2 minutter senere kom Lisa igjen. Lisa brukte samme oppskrift som sitt forrige mål og Tertnes gikk seirende ut 4-1

Tertnes takker Bjarg for et kjempe fint initiativ men å arrangere Vinter serie for jentene.

Tertnes vant restaurant besøk på Dolly og gleder seg mye til det.

Tidligere i år har Tertnes jentene vunnet Åsane Cup og ser frem til å møte mange gode lag i 1.divisjon for jenter 14.

LES MER OM TERTNES IL

Trener Christian er flink å gi tilbakemeldinger og ros.
Tertnes jentene er veldig fornøyd