33-åringen fra en av Bergens omegnskommuner var samboer med en kvinne fra sent på 90-tallet frem til høsten 2005. I denne perioden har han ved flere anledninger terrorisert og mishandlet henne.

Velting av stuebord, utskjelling, drapstrusler, knusing av vinduer på en bil hun satt i og oppsøking og truing av hennes nye kjæreste, er noe av det 33-åringen nå er dømt for.

Kastet fjernkontroll

33-åringen har forklart at han har hatt problemer med å styre seg, og at han spesielt i diskusjoner har hatt problemer med å opptre rolig.

Ved en anledning da deres felles barn var nyfødt og 33-åringens samboer nevnte at hun var sliten på grunn av barnets kolikk og trengte avlastning, ble 33-åringen så rasende at han kastet en fjernkontroll mot henne.

På en bilferie ble han rasende da hun kjørte feil og begynte å slå løs på henne, mens barnet lå i baksetet.

Ved en anledning da 33-åringens samboer hadde flyttet fra ham, sparket han inn vinduet på bilen hennes, da hun var på vei til en venninne. Glasskårene falt i fanget hennes.

40 voldshandlinger på tre år

Etter at samlivet mellom dem var over oppsøkte også 33-åringen sin tidligere samboer og truet henne med at han ville henge seg i lekestativet til deres felles barn.

Det at han har sagt: ”Dersom ikke jeg får deg, så skal heller ingen andre få deg”, mener retten ikke forstås som noe annet enn en drapstrussel.

Den fornærmede har forklart at 33-åringen har utsatt henne for rundt 40 voldsepisoder i perioden 2003-2005. Selv erkjenner han at han har vært voldelig mot henne 15-20 ganger.

Åtte måneders fengsel

Retten finner fornærmedes forklaring troverdig og mener at tiltalte har utøvd vold mot henne i større utstrekning enn han selv vil innrømme.

Retten ser alvorlig på det trussel— og voldsbildet tiltalte har skapt overfor fornærmede, og dømmer den tidligere ustraffede 33-åringen til åtte måneders fengsel.

Han må også betale sin samboer 40000 kroner i oppreisningserstatning, samt en bot på 25 000 kroner.