INGUNN RØREN ESPEN TJERSLAND Politiet fikk kjennskap til voldshelvetet de to barna og deres mor skal ha levd under da de rykket ut etter at nabo varslet om husbråk hos familien, som bor i Bergens-distriktet. Faren skal denne dagen ha gått løs både på sine to døtre og sin kone, og den 17 år gamle datteren skal ha blitt slått bevisstløs av sin far. Dette skjedde i april, og avhør av familiemedlemmene førte til at det politiet mener er meget alvorlig familievold over lang tid ble avdekket.

13 år med vold

Den 51 år gamle faren er nå tiltalt for incest, utuktig omgang med en mindreårig, grov mishandling av både konen og barna, og for å ha rettet kniv mot både konen og barna mens han truet med å drepe dem. Tiltalen har en strafferamme på 15 års fengsel.

Helst siden 1988 skal 51-åringen jevnlig ha slått, sparket og tatt kvelertak på sin kone og eldste datter, og gjentatte ganger ha truet med å drepe dem mens han har holdt en kniv mot dem.

Voldtatt og misbrukt

Aller verst har det gått ut over den eldste datteren, som nå er 17 år gammel. Fra hun var fire år gammel skal faren ha mishandlet og drapstruet henne.

Da jenten akkurat hadde fylt ti år, skal faren ha begynt å misbruke henne seksuelt på det groveste. Han er tiltalt for voldtekt mot datteren, fordi han tvang henne til utuktig omgang. Faren skal ha truet den lille jenten med at han skulle drepe henne og hennes mor dersom hun gjorde motstand. Sex-overgrepene skal ha pågått i fire år.

Besvimte

Den dagen naboen varslet politiet, skal faren ha vært ekstremt voldelig mot den eldste datteren. Han er tiltalt for å ha tatt tak i jenten, og slått henne gjentatte ganger mot veggen mens han slo og sparket henne i ryggen, helt til datteren besvimte. Volden gikk også ut over konen og den minste jenten, som nå er ti år gammel.

Faren har sittet varetektsfengslet siden april, og vil bli sittende i varetekt frem til saken skal opp for Bergen byrett 1. oktober. Han erkjenner delvis voldsbruk mot sine døtre og sin kone, men nekter for å ha misbrukt den eldste datteren seksuelt.

Bistandsadvokat Line Hvidtsten Ingebrigtsen sier hun har hatt tett kontakt med de to døtrene. — Dette er en meget alvorlig og stygg sak. Familien er sterkt preget av det som er skjedd, sier Ingebrigtsen.