Familien i Godvik det har gått ut over lider både fysisk og psykisk. Politiet har gjort alt det kan for å stoppe sjikaneringen, til ingen nytte.

I Bergen tingett i dag ble det lagt frem en tjukk fotomappe som viser forsøplingen. Bilder som familien selv har tatt, etter oppfordring fra politiet.

— Det er så ufattelige mengder som har kommet ned til oss, dere vil ikke tro det. Selv på julaften fikk vi en «gave», forklarte mannen som er fornærmet i saken.

Reker og koteletter

Ferske koteletter, reker, brød og matavfall, singel og småstein, spiker og olje. Listen over hva den tiltalte mannen skal ha servert sine naboer er ufattelig lang.

— Vi har registrert 370 tilfeller bare siden august 2002. En gang kom det 16 egg, forteller mannen.

Han mener det bare er flaks at ikke han eller konen har blitt alvorlig skadet.

— Flere ganger er det blitt kastet steiner. En deiste i garasjetaket, bare tre-fire meter fra der jeg sto. Jeg hadde neppe vært i live om den hadde truffet meg i hodet.

Nekter skyld

54-åringen benekter at han har kastet noe som helst ned til naboene, eller skadet eiendelene deres. Han mener det er den andre familien som lager helvete, og ringer politiet for alt og ingen ting.

— Hadde de ringt og spurt om det var jeg som hadde kastet noe ned til dem, så hadde jeg selvsagt kommet ned og ordnet opp. Men nei da, de ringer politiet om den minst ting, forklarte han.

54-åringen har tidligere vedtatt et forelegg på 5000 kroner. Nettopp for å ha forsøplet eiendommen til naboen.

Vil ikke flytte

— Mange ville valgt å flytte. Har dere vurdert det? spurte aktor.

— At vi skal tvinges bort fra vårt eget hjem, der går det en grense, svarte han.

Konen fortalte at den årelange trakasseringen har blitt en psykisk belastning.

— Vi våkner om natten av at det smeller i taket eller i veggene. Når vi står opp er det tilgriset med matavfall eller glasskår utenfor. En morgen jeg var hjemme alene var inngangsdøren sperret av en benk.

Les mer om saken i onsdags-BT