I storefri limte «terrorsjef» Martin Davitjan (18) opp en «most wanted» liste på Langhaugen videregående skole. Ingen russ står på listen. Kun elever i første og andre klasse er plukket ut.

– Alle skolene gjør det. Dette er tradisjon. Vi skal bare dynke dem litt i vann, sier Davitjan.

«Frekk, bommer røyk av alle». «Stygg attitude». «Wannabe socialist». Dette er noen av begrunnelsene for å havne på listen.

bt.no har snakket med en av elevene som står på russens svarteliste. Eleven har allerede fått merke russens «terror», i form av dynking i vann.

– Jeg ble klissvåt. Det ikke noe kjekt å stå på den listen, sier eleven.

Eleven er redd for å bli plaget av de eldre elevene.

– Jeg får ta med ekstra skift. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg står på listen. Jeg har ikke gjort russen noe. Det kan være morsomt så lenge det bare er vann, men hvis de begynner med egg, er det ikke særlig morsomt lenger, sier eleven.

Også foreldre reagerer.

– Russen kunne valgt ut noen av sine egne, i stedet for å gå løs på de som er yngre, mener en mor.

«Terrorsjefen» på Langhaugen videregående avviser imidlertid at elevene på listen trenger å være redde for å gå på skolen.

– Det er ingen av dem på listen som har noe å frykte. Vi skal bare dyppe dem litt i vann, vi skal ikke være slemme. Jeg har snakket med flere av dem på listen, og de synes det er morsomt, sier Martin Davitjan.

LISTEN: Her er «Most Wanted»-listen til russen på Langhaugen videregående skole. Bare yngre elever står på listen.
ANE BØRHAUG (MMS)
SJEFEN: - De har ikke noe å frykte, sier «terrorsjef» Martin Davitjan om elevene på listen.
ANE BØRHAUG (MMS)