— Jeg er takknemlig og ydmyk over den store støtten fra osingene. Jeg er også stolt over at de har stått imot det massive negative presset fra media mot kommunen og Høyre/Frp, sier Terje Søviknes.

Meningsmålingen viser at Søviknes har styrket sin posisjon på Os. I valget fikk Frp 36,6 prosent oppslutning, målingen gir partiet en oppslutning 40,6 prosent.

Den ferske meningsmålingen fra MMI blir god å ha med for Søviknes når han til helgen møter partifeller fra hele landet.

For første gang på halvannet år åpner Frp sentralt dørene for den skandaleomsuste ordføreren.

Beskjeden presentasjon

Det er partiavisen Fremskritt som presenterer meningsmålingen på Os i forbindelse med en større kommunalpolitisk konferanse neste helg.

De oppsiktsvekkende gode resultatene er viet påfallende liten plass i partiavisen.

Partiledelsen har, etter sex-skandalen i fjor vinter, hatt svært lite med Søviknes og Os å gjøre. Beskjeden til Søviknes har vært at han får vær så god bygge opp tilliten lokalt, før det kan bli snakk om å trekke ham inn i varmen sentralt. For Søviknes er derfor målingen svært viktig.

— Dette er bare en måling på veien mot kommunevalget neste høst. Det er kommunevalget som er avgjørende for mine muligheter til en eventuell rikspolitisk karriere, sier Søviknes til Bergens Tidende, før han i går stilte opp i lokal fiskekonkurranse.

MMI har ikke bare målt oppslutningen til ulike partiene, men også spurt om osingene er fornøyd med jobben Søviknes har gjort som ordfører og om han bør stille opp på nytt.

Det er kun partimålingen som foreløpig er offentliggjort. Men Bergens Tidende kjenner hovedkonklusjonene i den.

Over halvparten av de spurte mener det er riktig av Terje Søviknes å stille opp på nytt ved valget neste høst. Enda flere mener han gjør en god jobb.

SV mest opp

SV har all grunn til å juble over resultatet i meningsmålingen. Partiet har en fremgang på hele ni prosent, fra 5,8 til 14,8 prosents oppslutning.

— Det er veldig bra, jeg tror folk ser at vi er det mest tydelige opposisjonspartiet i Os og at vi står for en helt annen retning enn Frp, sier Torill Otterskred, leder i Os SV.

Hun nekter å tro at valgresultatet for Frp kan bli så bra som den ferske målingen antyder.

— Så lenge det banker blod gjennom meg, skal jeg jobbe for å vise de lokale konsekvensene av Frps politikk. Flertallet har klart å skape en illusjon om at noe skjer her i Os, at alt er mer effektivt og bedre nå. Jeg tror ikke det stemmer med virkeligheten, sier Otterskred.

PÅ POPULARITETSTOPPEN: Terje Søviknes er fortsatt en populær ordfører i Os, og nå åpner Frp sentralt igjen dørene for den skandaleomsuste ordføreren.
FOTO: GIDSKE STARK