PAAL KVAMME

I parkeringshuset i Rosenkrantzgaten fant politiet i går den svenskregistrerte gulbeige Mercedesen, som har vært ettersøkt i forbindelse med teppesvindelen i helgen.

Etter flere timers spaning kunne politiet klokken i 19.00-tiden pågripe de fem på et hotell like ved parkeringshuset.

De fem har norsk statsborgerskap, men av utenlandsk opprinnelse.

Hadde store pengesummer

— De hadde rikelig med penger på seg ved pågripelsen. I tillegg har vi funnet store mengder med tepper, sier Harald Thue, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt til BT.

I tillegg til Mercedesen, har politiet også ransaket to andre biler som de pågrepne har disponert: en eldre, norskregistrert Volvo 240 og en belgiskregistrert Volvo V70. Sistnevnte bil sto i går kveld parkert utenfor Hotell Rozenkrantz - med bagasjerommet stappfullt i tepper.

I går fortalte BT om hvordan en dement 81-årig kvinne i Spondalen i helgen ble forsøkt svindlet for 60.000 kroner. Lørdag ettermiddag troppet de velkledde teppeselgerne opp på Posten i Åsane Senter, sammen med den 81-årige kvinnen. Men våkne ansatte reagerte da kvinnen ville ta ut 60.000 kroner fra kontoen sin, og betjeningen ringte en slektning av 81-åringen og kontoen ble sperret.

Mangler 14.000

Også dagen før, på fredag, var teppeselgerne og 81-åringen i banken. Da ble 15.000 kroner tatt ut. Da politiet kom hjem til den demente kvinnen lørdag, hadde hun 1000 kroner igjen i lommeboken.

Like før jul brukte 81-åringen store summer på å kjøpe tepper av omreisende teppeselgere. Da politiet kom hjem til kvinnen lørdag, lå det lag på lag med tepper i huset.

Omtrent samtidig ble en eldre mann på Søreide oppsøkt av en teppeselger, men her forsvant vedkommende uten å lykkes med teppesalget.

I går kveld hadde politiet ikke fått tips om flere bergensere som hadde fått besøk av teppeselgerne.

— Hvis folk har vært usatt for noe, må de ta kontakt, sier operasjonsleder Thue.

I mellomtiden er de fem teppeselgerne overført til fengselet i forvaring.

VEGG-TIL-VEGG. I går ble fem menn pågrepet på et hotell i Rosenkrantzgaten, mistenkt for teppesvindelen i Åsane. Utenfor sto deres belgiskregistrerte Volvo V70 full av tepper. <br/>Foto: KNUT EGIL WANG