Arna og Åsane politistasjon etterforsker nå det dramatiske branntilløpet på Rognehaugen ved 5-tiden natt til søndag som ildspåsettelse.

— Plutselig våknet samboeren min, kanskje av røyklukten eller knitrelyder. Jeg våknet like etterpå, av en nesten hysterisk ringing på døren. Det var tidsnok til at vi fikk den lille gutten vår ut av huset, sier 30 år gamle Bente Skjellstad fra Indre Arna til Bergens Tidende.

- Reddet av hageslange

Da samboer Jan-Terje Nygaard åpnet døren, slikket flammene ifølge Bygdanytt oppover husveggen og sto over taket. Sammen med vedkommende som ringte på - en bilist som tilfeldigvis kjørte forbi midt på svarte natten - fikk samboeren herredømme over brannen før den kom helt ut av kontroll. Deretter overtok brannvesenet.

— Til alt hell hadde vi ikke ryddet inn hageslangen fra en bilvask dagen i forveien. I det hele tatt ble vi reddet av mange tilfeldigheter. Først at Jan-Terje våknet. Deretter at noen var ute og kjørte i nabolaget på den tiden av natten. Og hadde ikke hageslangen ligget parat, ville nok huset ha røket med, tror Skjellstad.

- Skulle hatt bank

Samboerparet er sikre på at det er pøbler som har vært på ferde.

— Bosspannet i et nabohus var nemlig også påtent. Det var bare en liten smeltehaug igjen etterpå. At noen kan være så korttenkte! Jeg nekter å tro at dette er gjort med vilje, at noen med hensikt forsøkte å brenne ned huset vårt, sier Skjellstad.

— Egentlig skulle de jo hatt bank, men det er det vel ikke lov å si. Men såpass straff at det svir, håper jeg de får. Slik at de skjønner hvilke konsekvenser dette kunne fått, legger hun til.

- Ikke med vilje

Politiet er svært interessert i tips om hva som kan ha skjedd natt til søndag. Betjenter har tatt dør-til-dør-runder i nabolaget på Rognehaugen, og vært i kontakt med taxiselskapene. Foreløpig uten hell.

— Vi etterforsker saken som en ildspåsettelse. Men det er klart vi ser alvorlig på saken fordi følgeskadene var store, og konsekvensene kunne vært mye verre, sier politiførstebetjent Rune Tveit ved Arna og Åsane politistasjon.

Tveit konstaterer at ildspåsettelsen i verste fall kunne endt med en mordbrann, uten at det var hensikten. Han deler oppfatningen til beboerne, og tror gjerningspersonen ikke har hatt til hensikt å brenne ned hus. Politiet tror de jakter på en ruspåvirket nattevandrer som ville finne på skøyerstreker.

PÅ HENGENDE HÅRET: - At noen kan være så korttenkte, sier Bente Skjellstad. Natt til søndag våknet hun til fyll fyr i husveggen. Skjellstad og samboeren tror pøbler har vært på ferde, og tent på bossbøtten deres. Her sammen med Kasper, 18 måneder.<br/> FOTO: BJØRN ERIK LARSEN