Klokken 04.40 gikk brannalarmen på Scandic Bergen City hotell i Håkonsgaten. Gjestene fikk beskjed om falsk alarm, og var på vei tilbake til rommene sine da de skjærende brannsirenene gikk for andre gang. Også denne gangen var det en manuell brannmelder som var utløst uten grunn. Etter den andre falske alarmen bestemte nattevaktene seg for å varsle politiet.

Politiet var på vei da det faktisk begynte å brenne i et rom i syvende etasje. Den ene nattevakten fikk beboeren ut fra det røykfylte rommet. Da hadde sprinkleranlegget slukket brannen, og de vel 121 hotellgjestene var evakuerte.

Etter en sjekk på legevakten ble mannen sendt i arresten. Politiet tror han startet brannen, og har siktet ham etter mordbrannparagrafen.

Søndag ettermiddag avhørte politiet mannen, som hadde deltatt på et julebord på hotellet kvelden før. Han skal ha forlatt julebordet til fordel for andre utesteder før han vendte tilbake til rommet sitt. Han har fortalt politiet at han var sterkt beruset og ikke husker noen ting fra brannen.

— Vi opprettholder siktelsen om aktsom ildspåsettelse. Den videre etterforskning vil vise om det er grunn til å endre siktelsen til uaktsom ildspåsettelse, sier politiadvokat Åse Berit Børve til Bergens Tidende. Hun vil ikke uttale seg om hvordan eller hvor brannen startet eller om det var 26-åringen som utløste de manuelle brannalarmene. Branntekniske etterforskere skal undersøke rommet i dag.

HOLDT HODET KALDT: Nattevaktene Tarjei Styve og Børge Skram fikk en travel natt med to falske brannalarmer. Tredje gangen alarmen gikk var det alvor.
Ørjan Deisz