Den 37 år gamle kvinnen er siktet for å stå bak de mange brannene i Loddefjord det siste halve året. Hun ble varetektsfengslet til 8. mai. Når hun løslates fra fengsel, skal hun overføres direkte til et behandlingssted.

PÅTENT: Denne barnevognen ble ødelagt i en av brannen kvinnen er siktet for å stå bak.
2211-TIPSER

I kjennelsen fra Bergen tingrett går det frem at kvinnen tente på brannene for å få oppmerksomhet, slik bt.no skrev torsdag. Hun var også sint på barnevernet og politiet, har hun forklart i avhør.— Hun har skapt frykt blant beboere i Loddefjord. Dessuten har hun bundet opp store politiressurser. Blant annet har politiet rykket ut tolv ganger som følge av hennes skadeverk. Vi mener det er fare for at hun kan gjøre det samme igjen hvis hun er på frifot. Samtidig mener vi at et behandlingsopplegg vil være tilstrekkelig for å hindre nye lovbrudd, sier Tore Johan Sørland, politijurist ved Hordaland politidistrikt.

Erik Johan Mjelde møtte som forsvarer for kvinnen i tingretten. Han ønsker ikke å kommentere saken, men hans klient aksepterte å bli varetektsfengslet, slik politiet ønsket.Kvinnen sa seg også villig til å ringe politiet en gang i døgnet når hun overføres til behandlingsstedet, slik at de kan være sikker på at hun er der.

Tore Johan Sørland var klar på at hun må pågripes dersom hun forlater behandlingsstedet før tiden. Ifølge Sørland stemmer kvinnens tilståelser med de funn politiet har gjort. Dermed tyder alt på at brannstifteren som har skapt frykt i Loddefjord i flere måneder, nå er stanset.