Rundt 60 venner og bekjente fra Kvinnherad, flesteparten studenter i Bergen, og 40 fra Røde Kors Hjelpekorps deltok i lørdagens leteaksjon. Letemannskapene startet ved 10.30-tiden, og holdt på til klokken nærmet seg 16.

— Det er søkt fra Bryggen og ut til Eidsvågneset, der savnede bor. Vi har søkt langs hovedveien og alle tilstøtende veier, stier og smau, fra vannkanten og helt opp til Fjellveien, sier politibetjent Gunnar Rasmussen, som koordinerte leteaksjonen.

I tillegg ble det søkt med froskemenn fra Sandviken Brannstasjon. Dykkerne startet ved Bontelabo og jobbet seg ut til sjøflyhavnen.

Etter at gårsdagens store leteaksjon var avsluttet samlet rundt 50 av den savnede 21-åringens venner og bekjente seg i Korskirken.

— Det var Kvinnherad kommune som tok initiativet til samlingen i kirken. Vi tenkte lys, og en prest var til stede og sa noen få ord. Det var veldig fint, sier Per Øystein Opdal, som er savnedes fetter. Etter samlingen i kirken fikk vennene spise middag på kommunens regning.

Fetteren innrømmer at det føles tungt at heller ikke gårsdagens søk førte til funn.

— Man leter jo for å finne, og det er veldig vanskelig å leve i uvissheten, sier fetteren.

TENTE LYS: Per Øystein Opdal, som er fetter til den savnede 21-åringen, var blant dem som tente lys i Korskirken lørdag.
Foto: Knut Egil Wang