Natt til lørdag døde polske Janusz Pieta (27) og en av hans arbeidskolleger (32) i brannen i Fyllingsveien 33. Fire andre som bodde i huset ble skadet i ulykken.

I går kveld var familie, venner og kolleger tilbake på stedet for å tenne lys, minnes og gråte sammen.

Ved porten inn til det utbrente huset samlet menneskemengden seg. De skadede ble trillet i rullestoler ned stien foran huset. I fanget holdt de bilder av sine to døde kamerater.

Familie kom fra Polen

Til stede var også medlemmer av de omkomnes familier. De var fløyet inn fra Polen for å delta i minnestunden, og for å få se stedet der deres kjære døde.

Dusinvis av lys og lykter ble tent ved porten til huset, og omringet bildene av de to unge mennene. Blomster ble lagt ned mellom lysene.

Med klar, men dempet salmesang minnet man de to polske kollegene. Regnet strømmet ned og alle trakk tett sammen i sorg og samhold.

Den katolske presten Dariusz Buras ved St. Pauls menighet i Bergen ledet minnestunden. Han har også bistått familie og kolleger i sorgarbeidet, og etter minnestunden tilbrakte han kvelden sammen med de pårørende.

Kaotisk

De omkomne og skadede jobbet i selskapet Propuro, som til sammen har 30 polakker ansatt hos seg. 20 av disse skal ha oppholdt seg i hybelhuset da brannen brøt ut.

Det var kaotiske tilstander da beboerne skulle ta seg ut av det overtente huset. I løpet av svært kort tid sto hele huset i flammer.

De to omkomne ble hentet ut av huset på lørdag, mens de skadede fikk behandling på Haukeland Universitetssykehus.

15 av de ansatte er nå tilbake i jobb, og mandag denne uken ble polakkene flyttet fra Forsvarets innlosjering på Haakonsvern til nye boliger i regi av sin arbeidsgiver.

Kollegene til de to omkomne mennene ønsket ikke å snakke med pressen etter minnestunden.