På trappene til Eplehuset i Markeveien har noen lagt ned blomsterbuketter.

— Det er det faktisk noen kunder som har gjort, sier daglig leder Hallvard Opheim.

Sammen med 11 andre Apple-butikker i Norge har de ansatte i dag hatt en markering for å minnes Apples tidligere toppsjef.— Vi har tent lys og satt opp noen blomster, og så har vi vist bilder av Steve Jobs på skjermene i butikken, sier han.

Opheim forteller at Jobs, som har kjempet mot kreften i flere år, har betydd mye for ham.

— Jeg synes det er viktig å vise ham litt respekt. Jeg har brukt Mac siden 1991 og jobbet med det siden 2004. Det er klart at selskapet han skapte har betydd veldig mye for veldig mange. Han har dannet grunnlaget for det vi driver med her, sier han.

Trist dag

Opheim forteller at i dag har vært en trist dag på jobben.

— Dette er ikke noen god dag. Man merker at det er en trist stemning, sier han.

Daglig leder ved Eplehuset sier de har fått mange tilbakemeldinger på Facebook og nettsidene sine.

— Folk setter pris på markeringen. Jobs har jo ikon-status i Mac-miljøet, så dette er noe som går inn på folk, sier han.

Mye oppmerksomhet

nettsidene til Eplehuset vil det bli anledning til å signere kondolanseprotokoll. De skriver:

«Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om at Steve Jobs døde i natt, 56 år gammel. Verden har med dette mistet et kreativt geni, en mann som for alltid har endret verden slik vi kjenner den. Vi er dypt takknemlige for å kunne jobbe med produktene og selskapet Steve har skapt.»

På nettsamfunnet Twitter har også mange uttrykt sin sorg etter at Steve Jobs måtte gi tapt for kreften onsdag.

— Han var jo lidenskapelig opptatt av produkter og innovasjon, og det er det vi skal drive med. Det er den beste måten å hedre ham på, sier Opheim.

SJOKK: - Han har jo vært syk en stund, så på en måte var det ventet. Men likevel kom det som et sjokk, sier Hallvard Opheim. Steve Jobs var direktør i Apple også etter at han ble syk. - Han var ikke typen til å gi seg, sier Opheim.
RUNE MEYER BERENTSEN