Det var tent flere lys ved inngangen til turløypen i Fagerlia i Ålesund lørdag kveld.

Det var her bergenskvinnen Anja Weløy Aarseth (21) la ut på sin joggetur ved 19.30-tiden onsdag kveld.

Lørdag kveld samles medstudenter og venner i Ålesund.

Flere av hennes nærmeste venninner fra Bergen har reist til Ålesund for å være sammen med familien hennes.

— Snill og inkluderende

Anja Weløy Aarseth gikk på Storetveit ungdomsskole. Hun var russ ved Fana gymnas i 2011.

En venninne fra Fana Gymnas har bare positive ting å si om Anja Weløy Aarseth, som politiet mener er funnet drept i Ålesund.

— En fantastisk snill og veldig rolig jente. Veldig aktiv innenfor sport, og alltid inkluderende, sier Maren Mikkelsen (20), som gikk sammen med Anja på gymnaset i to år.

— Jeg hadde flere fag på skolen sammen med henne. Hun har alltid vært en jordnær og ordentlig jente med godt humør i skolesammenheng. Nyhetene er helt grusomme. Dette er det absolutt verste utfallet man kan tenke seg, sier Sebastian Bernsen, som gikk på Fana Gymnas sammen med Aarseth.

Ikke identifisert

Anja Weløy Aarseth ble meldt savnet av familien torsdag formiddag. Rett før klokken 13 lørdag fikk politiets stab melding om at en hundeekvipasje hadde gjort et funn av en død kvinne på byfjellet Aksla i Ålesund, vel 3,7 kilometer fra Fagerlia.

Kvinnen er ikke endelig identifisert, men på en pressekonferanse lørdag ettermiddag, opplyste politiet at Anja Weløy Aarseth (21) er den eneste som er meldt savnet i området.

— Alt tyder på at vi står overfor en kriminell handling med ukjent gjerningsperson, sa politiadvokat Yngve Skovly.

Ikke langt fra tursti

Kvinnen ble funnet i terrenget, ikke mange meterne fra en av mange turstier som går over byfjellet.

Politiet har sperret av et større område rundt funnstedet, og krimteknikere jobber lørdag kveld med å sikre eventuelle spor.

Aarseth var student ved Høgskolen i Ålesund.

Vil ikke si hvorfor

Leteaksjonen, som involverte mer enn 300 profesjonelle og frivillige mannskaper, er formelt avblåst.

Politiet er foreløpig sparsomme med opplysninger om funnet, og vil ikke si hvorfor de mener kvinnen er blitt drept.

Tre taktiske etterforskere fra Kripos ankom fredag kveld Ålesund. I tillegg er etterforskere med spesialkompetanse på tekniske spor ventet til Jugend-byen fra Oslo i løpet av lørdag.

Samlet på Høgskolen

Høgskolen i Ålesund la lørdag kveld ut en pressemelding på sine hjemmesider.

— En av våre studenter er savnet. Vi frykter det verste, men vi avventer politiets identifisering før vi ønsker å kommentere ytterligere, sier høgskoledirektør Roar Tobro, ifølge pressemeldingen.

Rektor Marianne Synnes sier de nå fokuserer på å gi omsorg til studenter og ansatte. Både nære venner, medstudenter og ansatte er lørdag samlet på Høgskolen. Her får de bistand fra kommunens kriseteam og psykologitjeneste i regi av Studentskipnaden.

Ønsker seg ro

— Uavhengig av resultatet av identifiseringen ser vi at studentene har vært under så stort press at vi utsetter alle eksamener planlagt mandag 2. september og avlyser undervisningen denne dagen, sier rektor Synnes.

— Vi ønsker nå ro for å ta vare på hverandre. Det er det beste vi kan gjøre, sier Kristine Aarnes, som er leder for Studentparlamentet.

SAVNET: Anja Weløy Arseth (21).