Gunnar Wiederstrøm

Bare detaljer gjensto da forhandlingene måtte avsluttes før bystyremøtet klokken 14.00 mandag.

Forhandlingene avsluttes tirsdag, og forhandlingsresultatet presenteres på en pressekonferanse klokken 13.00.

Kritisk til mørklegging

Byrådet vedtok i februar å slå av gatelysene på kommunale veier utenom sentrumsgatene nattestid. I tillegg ble det kuttet kraftig i vedlikeholdet. Dette ble gjort for å følge opp bystyrets vedtak om å spare ti millioner kroner på gatebelysning i 2004. Byrådets vedtak førte umiddelbart til skarp kritikk fra publikum, politiet og Trygg Trafikk, og kritikken har vedvart.

Da byrådet la frem sitt budsjettforslag i september, var det ikke satt penger av til gatelysene. Men både byrådet og byrådspartiene Høyre, KrF og Venstre gjorde det klart at dette var en budsjettpost de gjerne så på med nye øyne om det var mulig å reise ti millioner kroner.

Tidligere denne måneden vedtok byrådet å tenne lysene fra 16. desember og frem til jul. I tillegg skulle alle lyspærer skiftes og systemfeil rettes.

Viktig Frp-krav

Nå blir lysene holdt tent også etter 31. desember. Frp har i budsjettforhandlingen hatt som et av sine fremste krav å kunne tenne gatelysene igjen. I forhandlingene har det vært et krav partiene raskt klarte å bli enige om.

Budsjettet i Bergen vedtas av bystyret 13. desember.