– Vi ønsker ikke å tvinge gjennom et utbygging, sier Espen Moe, som er styreleder i fjellandsbyen.

Onsdag skulle teknisk hovedutvalg i Hol kommune ta stilling til klage fra naboer på Ustaoset, som er svært kritiske til byggeplanene. Da troppet Moe opp med beskjed om at utbyggerne trekker hele bebyggelsesplanen.

Nå skal Ustaoset Fjellandsby innlemmes i en ny reguleringsplan for sentrale Ustaoset. Akkurat det har vært et hovedkrav fra kritikerne.

DEN NYE TID: Slik tenker arkitektene seg den nye Fjellgaten på Ustaoset,

mellom hotellet og Karivollen, som et sentralt element i det nye målområdet

for Skarverennet. Dialog

Espen Moe sier til bt.no at utbyggerne er innstilt på dialog med klagerne.

– Vi vil se på planene på nytt og ta hensyn til kommentarene. Alle ønsker at det skal skje noe på Ustaoset, og vil vil bygge noe gjennomarbeidet, sier han.

Ustaoset Fjellandsby utgjør totalt litt over 100 nye leiligheter i to prosjekt, kalt Karivollen og Fjellgata. 35 av 47 leiligheter i Karivolden er solgt, mens Fjellgata ennå ikke er lagt ut for salg.

Planen var å starte på Karivollen i mai. Nå er dette utsatt til reguleringsplanen er godkjent. Den skal ut på høring til sommeren.

Kan trekke seg

– Går alt på skinner får vi gjort grunnarbeid til høsten, sier Moe, men medgir at byggestart i realiteten blir utsatt ett år.

Kjøperne vil få mulighet til å trekke seg, opplyser han.

Bergensordfører Herman Friele er blant dem som har engasjert seg mot utbyggingen, noe han i ettertid har beklaget. Klagerne vant i februar en første seier, da fylkesmannen i Buskerud bestemte at byggestart måtte vente til klagene var avgjort. Nå kan motstanderne notere seg for en ny seier.

PS! bt.no besøkte Ustaoset i fjor påske — da planene fikk huden full på et protestmøtte der hyttefolket møtte opp i et stort antall. Les reportasjen her.

TOR HØVIK