Nå oppfordrer rektor Kåre Lutro på Os ungdomsskule foreldre til å snakke med barna og hente dem når de har vært på fest.

Anmeldt av skolen

— Det er viktig at foreldre ikke er naive. De må være klar over at seksuelle overgrep kan skje i ungdomsmiljøer, og at det kan være traumatisk og alvorlig for dem som kommer opp i slike situasjoner, sier Lutro til bt.no.

Det var Os og Fusaposten som først omtalte saken lørdag.

Flere mindreårige jenter skal være utsatt for ulike seksuelle overgrep i fjor høst. Overgrepene skal ikke ha skjedd i skolesammenheng, men på private fester. Enkelte av sakene er anmeldt av skolen, i samråd med de fornærmede og deres foreldre.

Lutro ønsker ikke å uttale seg konkret om hvor mange eller hva slags overgrep det dreier seg om.

— Det viktigste er at foreldre stiller opp for barna, henter dem på fest og får dem hjem i rimelig tid. De må også være klar over at ungdommer kan bli lurt av andre til å lyve om hva som skjer på festene, sier Lutro.

Mye drikking

Politioverbetjent Terje Sperrevik på Os lensmannskontor vil ikke gå i detaljer om etterforskningen, eller svare på om noen er siktet i sakene. Han understreker at det ikke har vært noen dramatisk økning når det gjelder overgrep mot mindreårige.

— Vi har en del saker av denne typen i løpet av et år. Det har ikke vært noen urovekkende økning. Det som er typisk er at det ofte er eldre gutter som utnytter unge jenter på fester der det blir drukket mye alkohol. I slike situasjoner må guttene ta ansvar og vite hvor grensene går, slik at de ikke ender opp som overgripere, sier Sperrevik.