De tre guttene på 16, 17 og 18 hadde en svært aktiv kveld 20. mai i år. Sammen var de på båttur utenfor da de la til land i en av Bergens nabokommuner.

De brøt seg inn i en hytte ved å bryte opp en avlåst kjøkken dør, forsøkte å bryte seg inn i en annen ved å knuse et vindu i inngangsdøren og brøt seg inn i en løe ved å knuse hengelåsen på døren. De brøt seg også inn i et skjul ved å sparke inn døren. Alle guttene har tilstått innbruddene, og forklarte dem som impulshandlinger.

Utbyttet av innbruddsraidet var ikke det helt store, en kanne med fem liter bensin var det eneste guttene tok med seg, men i en av hyttene begikk de også hærverk. De tømte et brannslokkingsapparat inne i hytten og kastet et hagebord og en benk på sjøen.

17-åringen er også dømt for å ha brutt seg inn og rundstjålet Framnes Kristne Videregående skole sammen med en fjerde person. Kameraten skal ha fått tak i nøkler til skolen, og sammen gikk de to fra kontor til kontor og tok med seg det som var av kontanter. Til sammen fikk de med seg nesten 3000 kroner. En del av pengene har de brukt opp, resten er blitt levert tilbake til skolen.

16 og 18-åringen ble dømt til betinget fengsel i 18 dager, mens 17-åringen fikk en betinget dom på 30 dager. I tillegg må de betale forsikringsselskaper og innbruddsofre nærmere 50.000 kroner.