Som BT skrev i går, ble en beboer avhørt etter brannen som la seks leiligheter i ruiner onsdag morgen. Ifølge politiet har beboeren forklart at brannen skyldtes telys.

— Vi har snakket med en beboer, som har forklart at han hadde tent telys i stuen. Han var borte en liten stund et annet sted i leiligheten. Da han kom tilbake, brant det i gardiner og persienner, forteller Rune Mjelde, politiførstebetjent ved Bergen vest politistasjon.

Trehuset i Dag Hammarskjölds vei i Fyllingsdalen er helt utbrent.

Kan ha vært uaktsom

Det var onsdag morgen den dramatiske brannen startet. Brannen utviklet seg eksplosivt, og huset var overtent da brannvesenet kom frem etter noen få minutter.

Mjelde sier at politiet tror på mannen.

— Vi har vært på stedet, og hans forklaring stemmer overens med våre funn. Han er ikke mistenkt for ildpåsettelse, men vi etterforsker hvorvidt det kan være snakk om uaktsomhet, sier han.

Mannen har forklart at han ikke klarte å slukke ilden på egen hånd. Han løp så ut for å varsle naboene.

Deretter ble brannvesenet varslet, enten av naboene eller andre som kom til, ifølge Mjelde.

— Det var en svært dramatisk redningsaksjon. Vi visste at én person fortsatt var i huset, men vi hadde ikke klart å identifisere hvor han var, sa varabrannsjef Karl Otto Nesdal i går.

18 personer evakuert

Beboeren er ikke siktet i saken, men har status som mistenkt. Det skyldes at spørsmålet om han har vært uaktsom, vil bli vurdert. Han skal ikke ha vært ute av leiligheten da han gikk fra stuen med de brennende telysene.

18 beboere ble evakuert i brannen i Dag Hammarskjölds vei i Fyllingsdalen.

Kommunen eier flere av leilighetene som ble totalt utbrent. Det er også et bofellesskap for utviklingshemmede på adressen, men det skal etter bt.no erfarer ligge i det tilhørende bygget som kom etter forholdene nokså uskadet fra brannen.

I FLAMMER: Huset var overtent da brannvesenet kom frem til stedet.
LARS JOACHIMSEN
UTBRENT: Det er lite igjen av huset.
ERLEND L. HAUGEN