Den lovende bergensartisten er en av tre kandidater til å motta en million kroner fra Duracell. Tellez får fritt disponere pengene. Det eneste kravet fra batteriprodusenten er at alt skal brukes til promotering av artisten. Innen kort tid vil det åpnes en nettside der publikum gjennom avstemning skal bestemme hvem som vinner pengene.

– Matias er en frisk og ung soloartist. Vi likte låtmaterialet hans, og hele juryen falt for singelen han har gitt ut. Den er veldig catchy, sier jurymedlem og labelsjef Marit Karlsen.

Skeptisk i starten – Jeg var litt skeptisk i begynnelsen, og tenkte på Duracell-kaninen. Men etter hvert forsto jeg at de rett og slett har lyst å gi bort disse pengene. Det stilles ingen krav til meg hvis jeg vinner, sier Matias selv.

19-åringens debutalbum slippes 1. oktober. Etter det Bergens Tidende kjenner til er promoteringsbudsjettet på rundt 50.000 kroner. Dersom Matias skulle stikke av med potten, vil han altså mer enn tjuedoble budsjettet.

– Hvis jeg skulle vinne frister det å gi ut neste album allerede til våren. Ved hjelp av pengene vil vi kunne slippe det i flere nordiske land samtidig, sier bergensartisten.

Fagjuryen har valgt ut de tre kandidatene, men hvem av dem som vinner skal avgjøres gjennom publikumsavstemning på internett. Matias Tellez den eneste bergensartisten blant de tre kandidatene.

– Jeg håper selvsagt at flest mulig stemmer på meg, sier Matias med et smil.

Ungdomsskulen takket nei Duracell er foreløpig tilbakeholdne med informasjon om konkurransen, men bekrefter at den offentliggjøres neste uke.

– Vi kommer til å dele ut et betydelig beløp til en norsk artist. Vi vil løfte vedkommende frem, og MTV er en del av planene slik de ser ut i dag, opplyser Michael Eftedal hos Duracell i Sverige.

Han ønsker foreløpig ikke å opplyse noe mer, og viser til at informasjon om konkurransen egentlig først legges frem tidlig i neste uke.

Bergensgruppen Ungdomsskulen fikk tilbud om å være med i konkurransen, men valgte å takke nei.

– Vi kunne hatt god bruk for en million kroner, men dette er ikke noe for oss. Vi vil heller tjene ti kroner på å gjøre noe vi synes er gøy, enn en million på å være med i en konkurranse. Det virket som et greit opplegg, men vi synes i utgangspunktet ikke musikk er noe man skal konkurrere med, sier vokalist Kristian Stockhaus.

Han håper likevel at Matias Tellez gjør det bra i konkurransen, og ønsker ham lykke til.

MILLIONÆR? Matias Tellez konkurrerer med to andre band om å vinne en million kroner. Bergensartisten er valgt ut av fagjury, og kåringen skal foregå gjennom avstemning på internett. Konkurransen vil gi Matias eksponering, blant annet på MTV.
Marte Rognerud