— Lekkasjen er i 5. etasje, men vannet har spredd seg fra etasje til etasje, forteller overbrannmester Per Einar Ellingsen til bt.no.

Ingen aktivitet i bygget

Det er for tiden ingen aktivitet i næringsbygget. Bygget er solgt til en bergensk gårdeier, men Telenor Eiendom fortsatt formelt eier av bygget.

Undersøkelser så langt viser at lekkasjen startet i femte etasje, etter at et rør sprang lekk på et toalett. Ettersom bygget er tomt, har vannet rent nedover i alle etasjene før lekkasjen ble oppdaget ved 11-tiden torsdag formiddag.

— Det er neppe frosten som har skyld i lekkasjen. Vi antar dette har vært en alminnelig rørbrekkasje, altså et gammelt rør som rett og slett har gått i stykker, sier markedsdirektør Terje Gilje i Telenor Eiendom, markedsområde Vest.

Inspiseres fredag

Han understreker at lekkasjen ikke er så dramatisk som først fryktet.

— Brannvesenet har vært i bygget i hele dag, og støvsuget opp vannet. Ettersom gulv og vegger er av betong, regner vi med at vi unngår mulige råteskader, sier Gilje til bt.no.

Takseringspersonell fra forsikringsselskapet skal inspisere bygningen fredag.

— Jeg tør ikke si hvor dyrt dette blir, men regningen havner nok et sted mellom 100.000 og to millioner kroner, anslår Gilje.

LEKKASJE: Vannet rant ned i alle etasjer, etter at et rør sprang lekk på et toalett i femte etasje.
Foto: Tor Høvik