MONA HØGLI

– Mange reagerer på den arrogansen Carl I. Hagen og Terje Søviknes viser til det som nå skjer her i Hordaland, sier Haoko Tveitt, leder i Kvam Frp og talsmann for opprørerne (bildet).

Det folk som ringer spesielt har reagert på, er at Hagen og Søviknes har sagt at de ser humoristisk på det hele og ikke tar Tveitt og hans kampfeller på alvor.

Tveitt har tilbrakt lange timer i telefonen med Frp-sympatisører fra hele landet de siste dagene.

– Jeg har fått mange støtteerklæringer, og flere sier de har endret syn på toppledelsen i Frp etter det som har skjedd i det siste. Det gjelder også fra folk som er delegater på nominasjonsmøtet den 27. januar. Jeg føler at den snøballen som har startet å rulle ikke vil stoppe før på nominasjonsmøtet, og da er den stor, sier Tveitt.

Fredrik Litleskare, mannen som er Søviknes' utfordrer til førsteplassen på stortingslista, mener Søviknes har opptrådt lite diplomatisk. Og ettersom metaforer er blitt det nye våpenet i Frp-striden, trår han til og sammenlikner Søviknes med en guttunge som sitter i sandkassa og truer med å rope på pappa'n sin når noen kaster sand på ham.

– Jeg hadde ventet at Søviknes hadde opptrådt annerledes, at han kunne innkalt oss til å diskutere over bordet de utfordringene vi har i Frp, sier Litleskare som til tross for at han er langt til fjells på militærøvelse har fått mange telefoner fra gamle og nye sympatisører.

– Mange har fortalt at de får telefoner fra tilhengere av Søviknes og at de opplever et press fra den kanten nå, sier Litleskare.

Også Terje Søviknes kan melde om særdeles stor pågang på telefonen angående grasrotopprøret i Hordaland.

– Jeg har fått svært mye støtte, sier Søviknes. Ut over det vil han ikke kommentere hva som skjer i kulissene i Frp i Hordaland frem mot nominasjonsmøtet om to uker.