Etter gårsdagens BT-oppslag om den ikke helt vellykkede tomteauksjonen lørdag, sto ikke telefonen stille på kommunehuset på Masfjordnes i går. Hele femten interesserte personer ringte i løpet av mandagen og ba om å få tilsendt prospekt på de tre resterende tomtene. Telefon fra Vancouver

— Vi har aldri fått så mange telefoner om tomter før. Dette er helt unikt, sier en overveldet rådmann Midtbø.

De fleste som ringte er fra Nordhordland og Bergen. Men en telefon kom ifølge Midtbø langveisfra.

— Det var en bergensk sjømann som bor i Vancouver i Canada. Han hadde lest om auksjonen på internettsidene til BT og ringte med en gang for å sikre seg en tomt ved sjøen, forteller Midtbø gledestrålende.

Dermed ser det ut til å kunne bli hardere kamp om hustomtene enn på lørdag som var, da rådmannen og lensmann/auksjonarius Magnus Stub Nilsen nærmest måtte trygle folk om å by på en tomt på Hosteland. Tomten gikk til slutt for ti kroner, men først etter at kjøperen hadde sikret seg angrefrist.

Neste lørdag byr sjansen seg igjen for interesserte og nysgjerrige.

Avventende

— Kommende lørdag auksjonerer vi bort en tomt som ligger ved sjøen på Masfjordnes og en tomt på Sør-Kvingo som har utsikt til sjøen, forteller rådmannen.

Auksjonen holdes i kommunehuset på Masfjordnes, og starter klokken 14.00.

Klok av skade vil rådmannen ikke håper for mye foran det neste auksjonsmøtet.

— Jeg er veldig spent, ikke minst på om vi klarer å få prisene litt opp fra sist. Men vi får vel vente til lørdag og se hvor mange av disse folkene som er seriøst interesserte, sier Midtbø.