Hvordan skal vi måle? Hvordan skal vi levere skjemaet? Jeg har mistet mitt skjema? Hva gjør jeg da?

Spørsmålene hagler hos Skatteetatens folk som svarer så godt de kan.

Før klokken 12.00 i dag, hadde skattekontorene mottatt 6 200 telefoner.

— Vi har stor pågang og mange saksbehandlere i arbeid. Gjennomsnittlig ventetid har vært halvannet minutt, men det kan ha vært topper ved lunsjtider. Vi anbefaler folk å ringe litt ut på ettermiddagen, sier Eva Karin Dahle Rabben, senior informasjonsrådgiver i Skattedirektoratet.

Lang ventetid

Skatteetaten har stor pågang og du er nå nummer 173 i køen, sier en hyggelig damestemme i andre enden av telefonen. Vi vil ikke vente og bestiller tilbakeringing. Det tar hele 26 minutter før vi blir oppringt.

Ved Skatt Vest i Bergen renner det inn med samtaler og en av dem som tar unna køen er Bjørg Eilertsen, førstekonsulent ved Skatteopplysning.

— Noen har mistet skjemaet, andre har problemer med å få levert over nettet. Og fortsatt er det en del som sliter med selve oppmålingen, sier Eilertsen.

— Det er høstferie og mange leverer over telefon fordi de er på en hytte et sted. Det er ikke noe stor pågang i publikumsarealet vårt, sier Øyvind Nicolaysen, informasjonsrådgiver ved Skatt Vest.

- Kan jeg trekke fra garderoben?

Har dere hatt mange henvendelser om hvilke garderober som kan utelates?

— Veldig mange i går, men ikke så mange i dag, sier Eilertsen.

Skatteetaten har bemannet opp og utvidet åpningstidene på telefon til 0800–2200 denne uken. De var klare for noen ekstra henvendelser nå de siste dagene før fristen for å levere boligverdiskjemaet går ut.

Ved Skatt Vest har de også leiet inn ekstra folk til å ta imot skjemaet ditt og sjekke om alt er riktig hvis du er i tvil.

En av dem som leverte personlig i dag var Magnhild Simonsvik. Hun har en enebolig og har fått hjelp av sin datter til å måle.

— Det er ikke så greit å krype langs golvet og inn i alle kroker for å måle, sier Simonsvik, som er glad hun er ferdig med det nå.

ENDELIG: Magnhild Simonsvik er godt fonøyd med å ha fått levert boligverdiskjemaet sitt til Skatt Vest. FOTO: Elin Elvsås