— Det var bare noe jeg kom på der og da, fordi det lå en rull med skikkelig teip rett ved siden av meg, sier Jan Erik Kirkøen, daglig leder ved Rema 1000-butikken på Nattland.

Fredag morgen gjorde en kunde ham oppmerksom på to menn inne i butikken.

— Han hadde sett at den ene puttet en pakke fårepølse under jakken. De samme karene var her i går, og vi hadde en mistanke om at de drev med noe da også, sier Kirkøen.

HANDLET RASKT: Jan Erik Kirkøen.
MARITA AAREKOL

— Teip i stedet for vakthold

Da de to mennene kom til kassen og ville forlate butikken uten å kjøpe noe, grep butikksjefen inn. Han klarte å «pågripe» den ene mannen, mens den andre klarte å komme seg ut av butikken.

Kirkøen så ingen grunn til å bruke store deler av bemanningen på å holde den «arresterte» under oppsyn.

— Vi har lite bemanning, så jeg teipet føttene hans sammen for å få kontroll. Så slapp vi å stå tre-fire mann og passe på ham på en travel fredag formiddag.

Politiet var usedvanlig raskt på pletten. De fikk nemlig melding fra butikkens vaktselskap om at det var skjedd et ran.

— Da vi kom frem, viste det seg å ikke stemme. Det er snakk om et butikktyveri begått av to personer. En har kommet seg avgårde, mens den andre er blitt holdt fast i butikken. Vi leter etter førstemann nå, sier Kronen.

- Fikk håndjern på

Ifølge Kirkøen fjernet politiet eiapen, og satte på den mistenkte håndjern i stedet.

— Jeg vet ikke om det jeg gjorde er lov eller ei. Politiet sa vel noe sånt som: «Å ja, du har gjort det på den enkle måten», sier Kirkøen og humrer.

Fredag formiddag leter politiet etter en varebil som de setter i forbindelse med saken.

PÅ STEDET: Politiet fikk først melding om ran, og rykket raskt ut til butikken på Nattland.
MARITA AAREKOL