Hennes fargerike tegning av barn som holder hverandre i hendene og står på jordkloden skal pryde flere tusen julekort.

Onsdag var hun på prisutdeling i Oslo Nye Teater i Oslo.

-Dette var kjempegøy. Tenk at min tegning vant blant så mange, sier Ida Marie Tvedt.

Ida Maries tegning ble plukket ut blant 6.585 bidrag i tegnekonkurransen.

-Jeg holdt på i mange dager med tegningen og tok den med meg hjem for å få den helt ferdig, opplyser den stolte vinneren som syntes det var ekstra spesielt å se tegningen som kort.

Kortet illustrerer at alle barn har rett til et sted å bo og uttrykker samhold og kjærlighet mellom mennesker, skriver UNICEF Norge i en pressemelding.

Tegningene til 18 barn fra hele landet kom til finalen. De blir foreviget i et collage som billedkunstneren og tegnekonkurransens juryformann, Dag Hol, har laget. Collaget blir utstilt på Oslo Nye til nyttår, før det overrekkes barne— og familieministeren.

-Vi er veldig fornøyd med responsen fra skoler og norske barn. Barna har i hovedsak illustrert de rettighetene som angår dem i hverdagen.

Flertallet er opptatt av å ha hus, hjem, gå på skole og ha fritid og lek og venner. Samtidig har det også kommet mange tegninger som tydelig illustrerer vonde situasjoner som barns rolle ved skilsmisse, krigssituasjoner, mobbing og diskriminering på grunn av hudfarge, sier generalsekretæren i UNICEF Norge Kjersti F. Gjestvang.

Inntektene fra kortsalget går til å hjelpe verdens barn.

(NTB)