– Det som er spesielt i år er at de besøkende har lagt igjen mye penger på standsene. De har handlet tegneserier for store beløp. Selgerne på standsene er nå søndag ettermiddag slitne, men de smiler, sier Trond Stien.

Besøkstallet er på linje med et normalår.

Veum-lansering

Søndag ettermiddag lanserte forfatter Gunnar Staalesen og den britiske tegneren Mike Collins det tredje albumet i serien på syv tegneseriebøker om den bergenske privatetterforsker Varg Veum. Årets bind har fått tittelen Vintermassakren.

Som den fremsynte mann han er, røpet Gunnar Staalesen under lanseringen av bind 3 en del av innholdet i album 4. Den skal hete "Hevneren fra Solbris”, og noe av handlingen utspiller seg i fangeleiren på Espeland. En del nazister som var fanger i leiren i 1948, rømte med en båt og havnet til slutt i Argentina.

Isdalskvinnen

Det uløste mysteriet rundt Isdalskvinnen fra 1970 utgjør en rød tråd gjennom syvbindserien, som har fått navnet 7 fjell. Staalesen lovet på Raptusfestivalen at leserne i siste album skal få vite løsningen på mysteriet om Isdalskvinnen, eller som han la, til, i hvert fall en mulig versjon av en løsning.

Under festivalens siste dag søndag presenterte den belgiske tegneren Dany Henrotin nye erotiske serier. Men størst publikumsinteresse vekket Donald-tegneren Daan Jippes fra Nederland. Køen var lang av entusiaster som ønsket signaturen til han som er regnet for å være Europas beste Donald-tegner.

VEUM-LANSERING: Gunnar Staalesen og den britiske tegneren Mike Collins lanserte i dag tredje bind i serien på syv tegneseriebøker om Varg Veum.
Helge Skodvin