Trond Stien har rundt 4000 leker, figurer og andre tegneserierelaterte dippedutter, formodentlig Bergens største samling. Den er gjenstand for misunnelse hos samlere langs land og strand — og over Atlanterhavet. Og ikke minst hos barnebarnet på fire år.

Misunnelig

Den enorme samlingen har fått oppmerksomhet fra andre samlere utenfor Bergensgrensene, og det er et par ting som samlerne misunner Stien.

— Jeg hadde besøk av Don Rosa, en kjent amerikansk Donald-tegner, i forbindelse med Raptus-festivalen. Han ble veldig interessert i tre Ole, Dole og Doffen-figurer jeg har. Han samler selv, og har ikke disse.

— Jeg har samlere fra Tyskland og USA som er veldig interessert i å kjøpe de to Knoll og Tott-figurene jeg har fra 1915, forteller en smilende Stien.

Favorittegneserien

I tillegg til å samle på gjenstander fra tegneserier, leser også Trond mye tegneserier selv. Men han har to helt klare favoritter.

Corto Maltese og Modesty Blaise, er de to ultimate tegneseriene, synes jeg. De er spennende, godt fortalt og godt tegnet, forteller Stien

Vi trenger din hjelp! Vet du om en mulig Bergensrekord? Tips oss på e-post 2211@bt.no (med «Bergensrekord» i emnefeltet), send SMS/MMS til 2211, eller ring telefon 02211. Du kan også diskutere saken og mulige rekorder i feltet under.

Hva synes du om samlingen?

SKAL LEKES MED: Mens mange samlere mener at samleobjektene må være urørt i orginalboksene, mener Trond Stien at leker skal lekes med. FOTO: Geir Martin Strande
STAPPFULLT: Hver millimeter av dette rommet er bebodd av en eller annen gjenstand fra en tegneserie. FOTO: Geir Martin Strande