Dromedar kaffebar i Gågaten burde kanskje vurdere å skifte navn. Hele tretten tesorter står bokset i hyllene. Fra bjørnebær og assam til munk og peppermynte.

Dersom du klarer å motstå Bestemors kakao og velger te til 26 kroner får du et høyt glass med lukket sil og — jippi - en liten, snerten renne av seg-skål til silen.

Te i glass er etter hvert blitt vanlig på de kule kaféene. Litt upraktisk varmt å holde i, men fint etter hvert som teen blir lunken. Absolutt et sted for te-glade.

Men 26 kroner, Dromedar? Er det tillegg for gullfiskene på bordet?

KAFÉ KIPPERS USF

På kaféen på Verftet får du fremdeles te i en god gammeldags kopp med hank, med teblader i åpen sil og skål til silen. De har peiling, og takk for det.

Dessuten syv sorter å velge mellom, til 20 kroner koppen, spennende smaker som gunpowder og China keemum.

På minusiden, litt liten kopp for de som har lyst til å drøye testunden litt. Og det har vi jo.

AROMA

På kontinentale Aroma kan du drikke te med utsikt til halve Vetrlidsallmenningen. I glass her også, og prismessig ned en krone fra Verftet, til 19, men til gjengjeld uten skål til den dryppende silen.

Kanskje tenker man som så at silen kan stå i glasset, men da risikerer man jo beisk te til slutt. Så hvor gjør vi av silen? På bordet? På servietten? I lommen?

Men glasset var lekkert og ni sorter te kvalifiserer til applaus.

ZUPPERIA

På summende Zupperia i Olav Kyrres gate får vi testens første pose-te, Tetley til 16 kroner, i en rommelig grønn kopp på blått fat.

Men på Zupperia er både maten og servicen så fremragende at vi tilgir det meste, også pose-te. Dessuten matcher koppene veggfargen.

CAFÉ JONSVOLL

På Café Jonsvoll på Engen må de skjerpe seg - litt. For te bør ikke serveres i middels knøttsmå kopper, uansett hvor lekre de er.

Selv for beskjedne 15 kroner bør vi kunne håpe på mer enn en munnfull, også i en espressoverden.

Og heller ikke på trivelige Jonsvoll er det noen som har planlagt hvor vi skal gjøre av «teabagen» når teen er blitt mørk som en kenyansk kvinne.

Det blir fort griseri både på tefat og bord av sånt.

Te på bortebane.

SØL: Det blir fort søl når du skal kvitte deg med teposen. Som her på Café Jonsvoll.<p/>FOTO: KNUT STRAND
LEKKERT: Fargerikt, mye og godt på Aroma. Men hvor var skålen til silen?<p/>FOTO: KNUT STRAND