GUNNAR NORBY

Handel og Kontor (HK) nådde bare delvis frem i sine krav til en ny tariffavtale for sine medlemmer i Norgestaxi. Etter forhandlingsmøter mellom HK og NHO i går kveld, ble partene enige om en minstelønnssats på 17.421 kroner i måneden, men det er ikke innført noen ansiennitetsstige slik de ansatte ønsket.

— Vi er fornøyde med at vi har fått minstelønnen på plass og at streiken er over, så får vi jobbe videre med lønnsystemet frem mot neste oppgjør i 2006, sier Vigdis de Lange, HK-tillitsvalgt i Norgestaxi Bergen.

Steile fronter

Frontene har vært steile mellom de ansatte og ledelsen under streiken. De ansatte har beskyldt ledelsen for å bryte arbeidslivets spilleregler under streik, blant annet ved å koble om sentralbordet slik at ansatte ved sentralen i Oslo gjorde arbeid som skulle ha vært utført i Bergen.

De streikende mener også at daglig leder Jan Tennfjord har gjort rokeringer på vaktlistene for å holde booking-tjenesten i gang uten de streikende medabeiderne.

— Vi fastholder at vi ikke har drevet streikebryteri. Streiker er for oss nå et tilbakelagt stadium, og vi gleder oss over å ha de streikende tilbake i arbeid, sier Tennfjord til TVHordaland.

Handel og Kontor sentralt vurderer nå hva slags etterspill ledelsens oppførsel under streiken skal få.

<b>AVBLÅST:</b> Elisabeth Olsen og John Vijzelaar holdt streikevakt i forrige uke. Nå er streiken i Norgestaxi avblåst.
KNUT STRAND