32-åringen ble pågrepet i sitt hjem på lillejulaften og siktet for voldtekt. På selve julaften ble han avhørt av politiet og deretter løslatt.

Detaljerte opplysninger

32-åringen ble siket på bakgrunn av en anmeldelse fra en kvinne i 30-årene. Forrige mandag kom hun til politiet og fortalte at hun hadde blitt voldtatt av en taxisjåfør på en tur fra Bergen til nordre Askøy natt til 19. desember.

Det var på bakgrunn av svært presise opplysninger fra Norges Taxi, hvor 32-åringen er ansatt, at politiet kunne pågripe 32-åringen lillejulaften.

Norges Taxi kunne gi politiet hele den eksakte ruten til 32-åringen og informere om at det hadde vært et stopp langs veien som varte i 22 minutter.

I avhør har politiet spurt 32-åringen hva som skjedde i disse 22 minuttene, men den voldtektssiktede sjåføren har nektet for at han har begått noe straffbart.

Tar saken tungt

— Vi er sikre på at vi har rett mann som kjørte den aktuelle drosjebilen. Det kan vi på bakgrunn av svært presis informasjon fra Norges Taxi, sier politiadvokat Harald Bilberg.

Han forklarer årsaken til at 32-åringen ble løslatt på julaften med at det ikke var grunnlag for fengsling.

— Mannen er fortsatt siktet, men det var ikke fare for unndragelse, bevisforspillelse eller gjentakelse. Vi har tatt nødvendige beslag i saken, sier Bilberg.

Familien til den siktede 32-åringen har tatt siktelsen svært tungt og han stiller seg selv helt uforstående til anklagen mot ham. 32-åringen forsvares av Egil Jordan, men det har ikke lykkes for BT å få tak i ham.

Vi er sikre på at vi har rett mann som kjørte den aktuelle drosjebilen.

Harald Bilberg, politiadvokat

Stavanger-voldtekter

Jan Tennfjord i Norges Taxi sier at siktelsen er svært negativ for hele taxinæringen.

— Det første jeg tenkte på var alt det styret som var rundt voldtektene i Stavanger knyttet opp mot drosjenæringen, sier Tennfjord.

Han mener det er positivt at drosjenæringen har så gode systemer at de på meteren kan gjøre rede for hvor de ulike bilene til en hver tid har vært.

— Dette kan også tale til en taxisjåførs fordel dersom det kan vise seg at det kommer anklager mot ham som våre systemer helt klart kan motbevise, sier Tennfjord.

Avhør av passasjer

Da BT skrev om saken lillejulaften og den aktuelle sjåføren som er anklaget for voldtekten ennå ikke var pågrepet, var Tennfjord svært klar på at sjåføren ville bli funnet.

— Det at han ble tatt så raskt kan også virke preventivt. De som jobber i bransjen bør skjønne at det de gjør kan spores, sier Tennfjord.

Politiet fikk også tak i den ene av de to passasjerene som tok taxi sammen med kvinnen ut til Askøy. Han er avhørt.

— Vi vil ikke gå ut med hva som er kommet frem i avhørene. Denne saken vil bli videre etterforsket, sier politiadvokat Harald Bilberg.