— Jeg er stolt over innsatsen til mine kolleger, sier lensmann Harald Andersen ved Laksevåg lensmannskontor til BT.

Han forteller om årvåkne politifolk som i løpet av halvannen time hadde huket de to mennene som nå er siktet for grovt ran av taxisjåføren.

— Tjenestemennene fant grunn til å sjekke en annen taxi i området. Det ga resultat, sier Andersen. I denne bilen fant de også våpenet som ble brukt under ranet.

De antatte gjerningspersonene, 17 og 18 år gamle, ble pågrepet i en væpnet aksjon. Den ene i den nevnte taxien, den andre hjemme.

Det var like før klokken 03 natt til i går de to karene tok drosje fra Bergen sentrum. Fremme ved bestemmelsesstedet i Vadmyra trakk en av dem frem en pistol og truet sjåføren til å gi fra seg pengene han hadde. Deretter la de to passasjerene på sprang.

— Det var en såkalt softgun, men veldig «bra» imitasjon, forteller politioverbetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor til BT.

— Drosjesjåføren har i anmeldelsen gitt uttrykk for at han var livredd. Han fryktet rett og slett for sitt eget liv, legger han til.

De to som er pågrepet er begge kjenninger av politiet. Først i dag blir det endelig avgjort om de skal fremstilles for fengsling, men alt tyder på at det vil skje.

I går satt de i lange avhør hos politiet.

— Det har innrømmet at de tok taxien som ble ranet. Derfra er det vanskeligere, sier Salvesen.