— Vi føler oss lurt. På turen hjem fra utenlandsferie hadde vi bestemt oss for å kjøpe kvoten ved ankomst Flesland. Dermed avsto vi fra å handle taxfree i utlandet. Stor var skuffelsen da vi besøkte den nyåpnede taxfreebutikken for reisende inn til Flesland. Butikken var tom for vin, bortsett fra noen flasker luksusrødvin til mer enn 300 kroner. Også hyllene for noen kurante konjakkmerker var tomme. Det var flust med 3-liters kartonger med vin. Men de har man ikke lov å kjøpe ved ankomst.

Dette sier en frustrert flyreisende til Bergens Tidende. Vedkommende ønsker å være anonym. Vår kilde opplyser at det var to stappfulle utenlandsfly som landet mandag kveld. Et stort antall av passasjerene på de to flyene måtte slukkøret og irritert erkjenne at de gikk glipp av rimelig kjøp av vin og konjakk fordi det var så tomt for varer på Flesland.

Legger seg flate

— Vi legger oss flate og beklager at det var tomt for vin mandag kveld. Årsaken er at vi har solgt langt mer enn vi ventet og at det har tatt tid å få etterfylt varer fra eieren vår i Tyskland, sier butikksjefen i taxfreebutikken, Inger Riisnes.

Taxfreebutikken på Flesland drives av selskapet Travel Retail Norway som har base i Hamburg. Det var lagt opp til at det skulle etterfylles varer på Flesland tre dager i uken. På grunn av det uventede gode salget, er rutinene endret slik at det kommer nye varer fire dager i uken.

— Salget i helgen og mandag var så godt at vi var tom for standard rødviner mandag kveld, sier Riisnes. - Da hadde vi bare igjen dyre viner til mer enn 300 kroner flasken. Vi forstår godt at folk føler seg lurt. Men vi kan bare beklage det inntrufne og lover at det ikke skal skje igjen, sier hun.

Endrer rutinene

— Da det i helgen gikk opp for oss at det kunne bli knapt med varer, jobbet vi febrilsk med å få opp mer varer fra vårt sentrallager i Hamburg. Det var ikke lett. Ting tar tid - også i et system som vårt. Men nå er det fylt opp i hyllene. Vi har som sagt endret inntaksrutinene våre slik at publikum ikke skal oppleve en gjentakelse av hendelsen mandag. Prismessig er vi meget konkurransedyktig her på Flesland, sier Riisnes.

— Jeg håper publikum ikke mister tillit til oss etter det som skjedde mandag. Det er jo ikke mer enn 10 dager siden vi åpnet butikken. Så har altså salget vært langt bedre enn vi hadde forutsett, sier Riisnes. Hun legger til at butikken vil bli utvidet neste år. Da vil dagens areal på 250 kvadratmeter bli økt til 750 kvadratmeter.