GUNNAR WIEDERSTRØM Gunnar.wiederstrom@bt.no

Sentralstyret kom i gang to timer forsinket på grunn av møtevirksomheten på Stortinget i formiddag. Carl I. Hagen var verken villig til å kommentere formiddagens møte, eller si noe konkret om sentralstyremøtet da han ankom Clarion Hotel på Gardermoen i femtiden i ettermiddag.

-Dette er et ordinært sentralstyremøte som har stått på møteplanen i lang tid. Vi skal forberede en rekke saker for landsstyret i morgen, blant annet partiprogrammet, sa partiformann Carl I. Hagen.

På spørsmål om Vidar Kleppes siste utspill om et tredje sex-overgrep kom til å bli tema, svarte Hagen.

-Ingen kommentar.

Frustrasjonen og forbitrelsen over Kleppes siste utspill er stor og entydig blant sentralstyrets medlemmer. Men ingenting tyder på at det i forbindelse med kveldens møte blir tatt noen skritt for å forberede en eksklusjonssak mot Vidar Kleppe.

Men at møtet i stortingsgruppen i formiddag, der Kleppe måtte stå skolerett, er tema på møtet, er det ingen grunn til å tvile på. Sentralstyremedlemmer BT snakket med før møte var spente på hva som hadde skjedd. De visste heller ikke hva som skulle bli tatt opp på møtet, utover landsstyresakene. Partisekretariatet rakk ikke å sende ut sakspapirer.

Det er og grunn til å tro at sentralstyret blir orientert om fylkesårsmøtet som en gruppe opprørere i Hordaland har kalt inn til. Men på sentralstyret blir det ikke forberedt noen eksklusjonssak. Først for utvalget Lodve Solholm leder foreta sine undersøkelser og komme med sin innstilling. Deretter kan det ende med eksklusjoner.