Den merkverdige historien utspilte seg på Voss i dag.

Det begynte med en kvinne som fikk seg en ubehagelig overraskelse da hun onsdag ettermiddag skulle hente bilen sin, som hadde stått parkert i Vangsgata hele dagen.

— Kvinnen ringer inn og sier at bilen hennes er stjålet. Men hun sier at det like ved står en bil av samme modell og type, sier Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Nedfrosne dører

Politiet blir satt på saken, og i politiets logg heter det at «rask og effektiv etterforskning fra patruljen på Voss gir resultater».

Politiet finner ut at følgende scener har utspilt seg i Vangsgata i dag:

En mann kommer og skal hente bilen sin. Han går borttil kvinnens bil — som er lik hans egen, som står litt lengre bak - og prøver å låse den opp. Han får ikke opp dørene, og regner med at det er fordi de er nedfrosset. Det har vært rundt ti minusgrader på Voss i dag.

Tauet feil bil

Mannen får kvinnens bil, som han altså tror er sin egen, tauet bort for å tine den opp. Selv skaffer han seg en leiebil i mellomtiden. Og når kvinnen så kommer for å hente bilen sin, er det bare mannens bil som står igjen i Vangsgata.

— Det hele endte lykkelig. Kvinnen fikk igjen sin egen bil, og mannen kunne levere leiebilen tilbake og hente sin bil som fremdeles sto parkert i Vangsgata, sier Hilland.