I januar ble den 27 år gamle mannen pågrepet etter at syv biler ble ramponert i Bygarasjen. Det var overvåkingsbildene ovenfor som ledet politiet til mannen.

— Demotiverende

Politiet ville fengsle 27-åringen, og fikk medhold av retten. Problemet var at det ikke var plass i fengselet. Dermed ble han sluppet fri.

— Han har en intensitet og hyppighet i sin kriminelle aktivitet som tilsier at han burde vært fengslet. At han må løslates er veldig demotiverende for oss som jobber med dette. Vi har etterforsket saken og brukt mye tid på å fremstille ham for retten. Men det største problemet er selvsagt faren han utgjør for omgivelsene, sa politiadvokat Ørjan Ogne da mannen ble satt på frifot.

Natt til tirsdag ble mannen pågrepet igjen, etter at alarmen gikk på restauranten Prego på Danmarks plass. Mannen skal ha forsynt seg med en PC og et ukjent pengebeløp.

— Grovt tyveri

— Han er siktet for grovt tyveri fra Prego. I tillegg har han tatt seg inn gjennom en åpen verandadør i en leilighet, og tatt med seg betalingskort, mobiltelefon og lommebok, sier Ogne.

Mannen ble pågrepet like i nærheten, og tyvegodset ble funnet på stedet.

27-åringen er dømt fire ganger i perioden 2012 til 2014 for liknende kriminalitet.

Løslatelsen i januar er langtfra enestående. I desember fortalte BT om en av Norges verste gjenganger-kriminelle, som ble løslatt to ganger på noen dager på grunn av cellemangel.

27-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett onsdag. Denne gangen føler politiet seg sikre på at han vil få plass, dersom han blir fengslet.

— Jeg har sjekket at det er kapasitet, sier Ogne.