• Det vil bli mange fartskontroller fremover, sier politiet.

Klokken 20 lørdag kveld kommer en 29 år gammel mann susende i en Mercedes fra Danmarks plass mot sentrum. Politiets lasermåler viser 101 kilometer i timen i 50 sonen.

— Det forteller om et nivå som vi er lite begeistret for. Dette er også er område det er mange trafikkulykker og da er det svært uheldig at farten er så høy. Han hadde heller ikke lappen, sier leder ved Trafikkseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon, Jens A. Kleppe.

- Nedslående

Kleppe forteller at med en slik fart, mister førere av bilen lappen i 15 til 18 måneder. I tillegg kan det bli snakk om ubetinget fengsel. Totalt var det 11 personer som mistet lappen og 11 som fikk forenklet forelegg i politiets laserkontroll på Nye Nygårdsbro lørdag. Politiet sto der fra klokken 19.15 til 21.30.

— Det er virkelig nedslående. Dette er et sted med mange feltskift, sier han.

Flere kontroller

Fredag hadde politiet fartskontroll med laser i Fjøsangerveien retning sør fra 19.20 til 21.20. 20 stykker fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort. 3 av dem holdt 76 kilometer i timen i 50 sonen. Lappen ryker ved 76 kilometer. 7 andre kjørte i 71 kilometer og oppover. De fikk en bor på 6500 kroner og tre prikker.

-Det er litt for mange i løpet av to timer. Og det forteller om et nivå som er skremmende. Vi må bare vise oss oftere og vi lover at det vil bli mange kontroller i området fremover, sier Kleppe.