— Mannen er blitt stoppet uten lappen syv ganger før, og hver gang har bøtene blitt høyere, uten at det har stoppet han fra å sette seg bak rattet. Derfor ser vi ingen annen mulighet enn å beslaglegge bilen, sier vakthavende ved Osterøy lensmannskontor.

Kjører sportsbil

Mannen, som er i midten av 20-årene, mistet førerkortet da han for en og en halv måned siden kjørte i 102 km/t i 50-sonen. Fraværet av gyldig kjøretillatelse har imidlertid ikke skremt han fra kjøre den dyre sportsbilen. Men skal han kjøre mer nå må han legge ut på landeveien uten skilter.

— Bilen er avskiltet og vognkortet er inndratt. Verken ham eller noen andre har dermed lov til å kjøre bilen, sier vakthavende lensmannsbetjent.

Har bestilt ny bil

Den unge råkjøreren bekrefter overfor bt.no at han er anmeldt åtte ganger av politiet. Han ringte selv og skrøt av den flotte og raske sportsbilen som politiet nå har avskiltet.

— Men det gjør ikke så mye. Jeg har bestilt en ny, svart sportsbil i millionklassen. Den er allerede på vei - med skilt!, sier han, og later ikke til å bry seg nevneverdig med at han nå er uten førerkort.