Politiet har fredag pågrepet to nederlandske Hells Angels-medlemmer. De ble tatt på Flesland, og var på vei til et klubbmøte utenfor Stavanger.

Janne Heltne, jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt, forteller at de to mennene på 41 og 54 år ble pågrepet ut fra en trusselvurdering gjort av Rogaland politidistrikt.

— De blir uttransport til Nederland i morgen. De bortvises fordi vi frykter at de vil begå eller planlegge straffbare handlinger, sier Heltne.

20 stoppet på danskebåten

Denne helgen arrangerer Hells Angels sommerfest på Braut utenfor Stavanger.

Tidligere fredag ble 20 utenlandske Hells Angels-medlemmer, hovedsakelig fra Tyskland og Nederland, tatt på danskebåten da denne ankom Kristiansand. De var på vei til den samme klubbfesten, og fikk valget mellom å bli arrestert eller returnere til Danmark frivillig.

— De returnerte frivillig og tok båten tilbake til Danmark klokken 16.30, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Stavanger Aftenblad er kjent med at Rogaland politidistrikt har forberedt seg på å bortvise utenlandske MC-medlemmer på vei til Jæren, slik de har gjort ved de siste arrangementene Hells Angels Stavanger har stått for.

Kolleger ved flere innreisepunkter i Norge er varslet.

- HA skal ikke få spre seg

— Både vi og andre politidistrikter tidligere har bortvist utenlandske medlemmer på vei til slike fester, sier politiinspektør Leif Ole Topnes i Rogaland politidistrikt.

Før Hells Angels-avdelingen i Stavanger skulle arrangere sitt 15-årsjubileum i fjor høst, gikk klubben til retten for be domstolen om å nekte politiet å stanse utenlandske medlemmer på vei til festen. De fikk ikke medhold i rettssystemet.

— Hells Angels skal ikke få spre seg mer enn de allerede har gjort. Vi bruker en hjemmel i utlendingsloven til å bortvise dem på linje med for eksempel fotballhooligans som vi forventer bråk med, sier politiinspektør Magnus Andreassen til Fædrelandsvennen.