I 1999 ble det brått slutt Lommemannens overgrep i bergensområdet. Nå tror politiet at de vet hvorfor.

Gjennom etterforskningen av Lommemann-saken knyttet politiet etter hvert overgriperen til en rekke overgrep i bergensområdet. De mener han er den samme som den såkalte Bandasjemannen, som opererte i Bergen og området rundt fra 70-tallet og frem til slutten av 90-tallet. Etter hvert fant de også flere saker der gjerningsmannen hadde brukt Lommemannens typiske fremgangsmåte.

Henla Sotra-sak

Fra 90-tallet begynte det også å dukke opp saker på Østlandet, samtidig som overgriperen fortsatt var aktiv i Bergen.

Men etter 1999 var det ingen saker i Bergen, alle sakene fra dette tidspunktet og frem til 2006 skjedde andre steder i Sør-Norge. Politiet var svært interessert i å finne ut hvorfor gjerningsmannen plutselig flyttet sine aktiviteter til et annet område.

Les også: En grei og jovial kar

Nå mener politiet å ha funnet svaret. 55-åringen som nå er siktet, ble nemlig pågrepet i en mulig overgrepssak i en svømmehall på Sotra i november 1999.

En måned tidligere hadde en ung gutt fortalt at han var blitt misbrukt av en mann i svømmehallen, og da mannen dukket opp på samme sted igjen, ble han pågrepet. Mannen nektet for å ha gjort noe straffbart, og saken ble etter hvert henlagt.

Les også: Veldig glad for pågripelsen

Tips fra politimann

I forbindelse med Lommemann-etterforskningen, fikk Kripos tips fra en tidligere politimannn om den gamle overgrepssaken på Sotra.

Politiet fant tipset så interessant at de fikk rettens medhold i å foreta en hemmelig ransaking hjemme hos 55-åringen. Der hentet de mannens DNA fra personlige eiendeler, og DNA-profilen ble undersøkt opp mot DNA-funn i Lommemann-saken.

Da profilene viste seg å være identiske, gikk politiet til pågripelse i morges.

BT
Overgrepet skal ha skjedd i denne svømmehallen på Sotra. Saken ble senere henlagt.