BJARNE KVAMEYSTEIN RØSSUM bjarne.kvam@bt.no

Mens politiinspektør og visepolitimester Bernt Adler Solberg mandag var på arbeid for å passe på byens lov og orden, skal en 20-åring ha benyttet anledningen til rundstjele hjemmet hans på Kronstad.

Mellom klokken 07.40 og 15.40 ble døren til verandaen brutt opp, og boligen ble robbet for gullsmykker, to pass, en kikkert, en kniv, en ryggsekk og noen minne-sølvmynter.

Minnemynt i lomma Politiet har nå siktet en 20 år gammel bergenser for forbrytelsen. Mannen ble i dag varetektsfengslet for fire uker, på grunn av fare for nye straffbare handlinger. Selv nektet 20-åringen for å ha brutt seg inn, men måtte vedgå at han hadde med seg visepolitimesterens ryggsekk da han ble tatt ved Bystasjonen torsdag ettermiddag. Han hadde også en minnemynt i baklomma.

Byrettsdommer Arne Solberg mente derfor det var grunn til å mistenke mannen for å ha gjort seg skyldig i heleri.

— Mannen er dømt tidligere for grove tyverier, bilbrukstyverier og narkotika, opplyser politiinspektør Britt Meling ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Ønsker seg ut 20-åringen misbruker heroin, og ønsker selv å få plass på Hjellestad-klinikken for å bli rusfri. Dette har både han og familien hans arbeidet aktivt for den siste tiden. Nå blir det fire uker i fengsel i første omgang.

— Jeg satser på at vi kan få saken ferdig pådømt innen den tid, sier politiinspektør Meling til Bergens Tidendes nettutgave.

En del av tyvgodset er kommet til rette.

Visepolitimester Solberg ønsker ikke å kommentere saken.