— Vi fikk flere meldinger om en bil som kjørte «på felgen», og med en last som var dårlig sikret. Vi stanset den i Godvikveien, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt.

Da politiet fikk ta den britiskregistrerte bilen i nærmere øyesyn, anslo de at de at den hadde en overlast på rundt tre tonn, og at lasten var for dårlig sikret.

— Føreren av bilen ble fratatt førerkortet, sier Myrtvedt.

I forrige uke ble en liten lastebil stanset med flere tonn overlast to dager på rad. Det er ikke samme bil som politiet har stoppet i dag. Dagens skrapkjører er imidlertid heller ikke ukjent for politiet.

— Vi har en del meldinger på denne bilen fra tidligere, om folk som går inn på privat eiendom og forsyner seg med metall. Når de gjør det uten tillatelse, er det tyveri uansett om de kaller det skrap, sier Myrtvedt.

Politiet har imidlertid ikke klart å finne bilen etter disse tyverimeldingene.

— Denne gangen kan vi ikke si noe om hvorvidt lasten er tyvegods. Dagens hendelse blir dermed behandlet som separate forhold, sier Myrvtedt.

Ifølge operasjonslederen får politiet med jevne mellomrom meldinger om folk som går inn på privat eiendom og tar med seg metall.

— Noen får lov, mens andre bare forsyner seg. Men det er vanskelig å si noe konkret om omfanget, sier Myrvtedt.